РЗС се обяви за нова конституция на България

РЗС се обяви за нова конституция на България | StandartNews.com

София. След 23 години преходът не само че не е завършил, но промените се състояха само в полза на олигарсите и политическата мафия. Част от демократичните завоевания станаха фасада, а утвърждаването на демокрацията бе подменено с криминален преход. Политическата система беше създадена така от бившата комунистическа номенклатура, че да даде декор на единствената й цел – националното богатство да бъде в ръцете на по-малко от 5% от нацията.

Между политиката и организираната престъпност бе установена кармична взаимовръзка, чиито корени са в основния закон, приет през 1991 г. България стана символ на корупция, бедност и престъпност. Нека не се заблуждаваме – така нареченият „преход", който доведе България до разруха, не е нито „сгрешен", нито „опорочен". Моделът е заложен така, че да няма отговорност, да няма виновни, да няма наказани. Да има корупция, олигарси и много бедни и ограбени българи.

Изходът е един – нова конституция.

Партия „Ред, законност и справедливост" се ангажира да работи за нов тип политическо устройство на държавата, въз основа на което върху политиците да има възможност за контрол, а не както сега в условията на една анонимна безотговорност в НС, на практика пълна безконтролност на правителството и политическа намеса в съдебната власт.

Ако не създадем нови правила, то който и да дойде на власт може да бъде поредният Румен Овчаров, Костов, Дянков, Миро Найденов или друг от многото „герои", които положиха усилия българският народ да живее на ръба на мизерията.

Затова каузата на РЗС е НОВА КОНСТИТУЦИЯ ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ!

Ефективна държава може да се изгради на основата на пряка референдумна демокрация, реално разделение на властите. Категоричните реформи ще допринесат за спиране на обедняването, силна и конкурентноспособна икономика, която да върне в страната стотиците хиляди сънародници-емигранти, образование и култура, които ще развиват интелектуалния потенциал на нацията ни.

В 42-то Народно събрание депутатите от РЗС ще работят за свикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция с основни приоритети:

Депутатите от 240 да станат 100;

Само два мандата за депутати и кметове и възможност за отзоваването им;

Премахване имунитета на депутати и магистрати;

Премахване на политическите квоти в съдебната система;

Драстични ограничения за монополистите;

Бърза процедура за съд на полицаи, съдии и прокурори, слугуващи на мафията

Само РЗС не е била в изпълнителната власт и има моралното право и силата да спре корупцията и да установи нов ред в държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай