Русия ни напада - шпиономани и русофоби!

Русия ще предприеме ответни мерки, ако България реши да изгони руски дипломати

Русия ни напада - шпиономани и русофоби! | StandartNews.com

Русия ще предприеме ответни мерки, ако България реши да изгони руски дипломати, заяви днес пред журналисти заместник-външният министър на Русия Александър Грушко.

"Ако България предприеме неприятелски стъпки по отношение на Русия, то, естествено, тя трябва да си дава сметка, че от наша страна ще последват ответни стъпки", каза заместник-министърът, отговаряйки на въпрос на ТАСС.

Руското посолство в България поиска, преди делото да е стигнало до съда, да бъдат прекратени всички спекулации във връзка с него.

Дипломатическото представителство изрази увереност, че "съдебният процес ще бъде проведен на деполитизирана, безпристрастна и обективна основа и при строгото спазване на нормите на българското законодателство и на международното право".

"Принципът на реципрочност остава най-адекватният отговор в такива ситуации", каза Косачов, цитиран от ТАСС.

Решението на МВнР на България да обяви двама служители на руското посолство в София за персона нон грата и да ги експулсира от страната ще усложни отношенията с Русия и отговорът на това ще бъде огледален, заяви днес пред журналисти председателят на комисията в Държавната дума (долната камара на Федералното събрание - парламента, бел. ред) Леонид Слуцки.

В България се изостря шпиономанията. Това не е първият случай на експулсиране на руски дипломяти по измислени причини през много кратък период от време. Както и във всички останали ситуцаии, уверен съм, че Русия ще отговори огледално, каза депутатът, цитиран от ТАСС.

Подобни стъпки сериозно усложняват двустранните отношения и безпричинно насърчават развитието на русофобски тенденции в европейските структури, допълни Слуцки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай