Румяна Коларова посече ПП и Възраждане, видя скритите им ходове

Двете формации са си разменили местата, смята политоложката

Румяна Коларова посече ПП и Възраждане, видя скритите им ходове | StandartNews.com

Източник: БНТ

"Продължаваме промяната" и "Възраждане" са си разменили местата. След 4 избора се е получила рокада. Тази теза издигна пред БНТ политологът проф. Румяна Коларова.

"Наблюдаваме нещо, което се случва много често в политиката, но и в България се случва. Смяна на местата. Досега ПП винаги е искала да управлява. В момента ПП според мен са запленени от илюзията, че не тяхното лошо управление, а това, че са управлявали с ГЕРБ ги срива електорално", разкри Коларова.

Докато "Възраждане" си дават сметка, че ако продължават да твърдят, че няма да управляват с никого другиго, освен те самите, губят електорат и ще продължават да губят, обясни тя.

"И виждате как си смениха местата. В момента ПП твърдо отстояват, че няма да управляват по никакъв начин с никого. Общо взето са на позицията на "Възраждане". Никой от всички не е с нашата програма, ние сме уникални. Това е посланието на ПП. А от другата страна имаме "Възраждане", което вече е готово да формира онзи фронт, който ПП формира - всички срещу ГЕРБ и ДПС", поясни политоложката.

"Идеята за отиване на тези избори от позициите преди изборите, беше да отидем на избори и след това да тръгнем от там, докъдето сме стигнали. Само, че в рамките на предизборната кампания, регистрирайки срива на електорална подкрепа, "Продължаваме промяната" рязко промени основното си послание. То стана "ние губим подкрепа, защото управлявахме с ГЕРБ, няма никога вече да управляваме с ГЕРБ". Те продължават да го отстояват, защото за повечето, ако не за всички партии вероятността пак да идем на избори очевидно изглежда по-голяма от тази да се състави правителство", посочи още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай