Ровят "Белене" за шпионаж

Ровят "Белене" за шпионаж | StandartNews.com
София. По проекта “Белене” има заведени едно или две дела за шпионаж, разкри лидерът на РЗС Яне Янев пред Нова ТВ. Той отказа да даде повече подробности, защото информацията, с която разполагал, била класифицирана, но подчерта, че обществото все още не знае много неща за проекта.
Всичко бе забулено в тайнственост, има доста засекретена информация, каза Янев и обяви АЕЦ “Белене” за най-голямата корупционна схема за всичките години на прехода. Милиони левове са изтекли от джоба на българския данъкоплатец. За много от дейностите, които са извършени на площадката на “Белене”, не е била спускана обществена поръчка. Това води моментално до облагодетелстването на определени фирми. Всичко е движено от мафиотски кръгове, които не са се интересували какво печели държавата от този проект, посочи лидерът на РЗС.

Основните си обвинения той насочи срещу Меглена Кунева и БСП. Според него референдумът за АЕЦ "Белене", който организират червените, е знак за конспиративното мислене на социалистите. Ако допитването се провали, кой ще плати за това удоволствие? БСП да платят половината разходи за референдума, получават милиони левове като субсидия, призова Янев.

РЗС настоява да бъде създадена комисия за корупция по високите етажи на властта. Лидерът на партията прогнозира, че до няколко дни ще излязат наяве корупционните схеми в казанлъшкия завод "Арсенал", където тази седмица имаше два взрива. Там се произвежда оръжие, а не памук, отбеляза Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай