Росен Желязков разкри голяма тайна за ГЕРБ

Ние направихме изключително партийно правителство, призна Желязков

Росен Желязков разкри голяма тайна за ГЕРБ | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

"ГЕРБ е единствената стабилна партия в момента, ние нямаме вътрешна динамика на противоречие, нямаме лидерски проблем. При нас върви един процес на подмладяване, по-голяма експертност, но ГЕРБ стана много по-смирена партия." Това заяви за Нова телевизия депутатът от ГЕРБ, а наскоро и кандидат за министър-председател, Росен Желязков.

Ние направихме изключително партийно правителство, призна Желязков. "Ясно е, че не може да има онова мнозинство, което имахме 2009 година. Ние не сме изследвали кой е приемлив, ние сме изследвали да се получи подкрепа без да носи онази негативност, която се спрягаше по време на кампанията. Помните билбордовете. Ние търсехме консенсус", посочи той.

Напрежението във всяка партия, особено когато има сериозна парламентарна група, е знак, че в политическия живот има напрежение и промени. За нас това е възможност - след големия успех на ДПС на изборите за 50-ото НС, не мисля, че ще го повторят в следващия парламент, коментира още Росен Желязков. По думите му това е възможност за силните партии да работят в смесените райони.

Що се отнася до "Продължаваме промяната-Демократична България" той заяви, че винаги са изповядвали с тях общи евро-атлантически ценности.

От ПП не приеха виждането на ДБ, че е нужно да се разговаря. Не сме разговаряли с ПП, нито с коалицията, а само с ДБ. Самият Николай Денков казва, че те имат различия с ПП по отношение на методиките. А това беше една от тях - тези, които имат общи методики, да седнат да разговарят, каза депутатът от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай