Ревизоро: Някой плаща за пълни площади

Направи мрачна прогноза за туризма догодина

Ревизоро: Някой плаща за пълни площади | StandartNews.com

Цялата сметка - това, което се случва по площадите, някой я плаща, някой, който стои отзад. Въпрос на време е да разберем кой. Това заяви пред БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро. Ако следващите избори са след два месеца и на протестиращите не им харесва резултатът, какво правим, риторично попита министърът и добави: Хората искат държавата да функционира. Той коментира корещите теми в ресора си – багера на Рилските езера, горенето на отпадъци и пречиствателните станции по морето.

ВИЖ ОЩЕ: Ревизоро предрече Перник-2 по морето

До Рилските езера по проект трябва да се изгради пътека. Качили са горе багер, за да им е по-лесно. Багерът е престоял около два часа на пътеката. По случая тече прокурорска проверка. Ще бъде изграден и информационен център с база на планински спасители, каза Емил Димитров.  Той бе категоричен, че никъде в България не се горят опасни отпадъци.

Ревизово обаче е много притеснен за състоянието на някои язовири по морето. Ако догодина няма вода по Черноморието, кризата с коронавируса тази година ще е като детска игра за туризма. Язовир "Порой" и язовир "Ахелой" трябва светкавично да се ремонтират. За целта са нужни 50-60 млн. лева, каза Димитров.

Той коментира, че голям екологичен проблем са заровените в земята преди години пестициди.

Дал съм ангажимент към този премиер, към тази коалиция да помагам. Не ми е детска мечта да съм министър. Не е самоцел, да му е честито на следващия. Докато съм на поста, ще се грижа за всички - и за тези, които ме подкрепят, и за тези, които протестират, обобщи екоминистърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай