Ревизоро: Двама предложихме Цацаров за КПКОНПИ

Той допълни, че е имало още два варианта за номинации за шеф на Антикорупционната комисия

Ревизоро: Двама предложихме Цацаров за КПКОНПИ | StandartNews.com

„Двама души предложихме Цацаров за председател на КПКОНПИ. Единият в парламента бях аз, а другият – извън него”. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от „Обединените патриоти” Емил Димитров-Ревизоро.

Той допълни, че е имало още два варианта за номинации за шеф на Антикорупционната комисия. „Единият е жена, която е била съдия. А вторият беше г-н Иван Гешев. Ние търсихме  човек, който е бил и съдия, и прокурор. Г-н Цацаров отговаряше на всичко”, коментира Димитров.

Народният представител каза още, че депутати от всякакви политически партии и цветове са се обединили зад фигурата на настоящия главен прокурор. По думите му Цацаров е искал да остане в съдебната система, но в последствие бил убеден с много доводи да приеме предложението.

Емил Димитров пожела успех на кандидата на ВОЛЯ за поста Симеон Найденов, но подчерта, че той не е бил съдия и главен прокурор. По думите му новият шеф на КПКОНПИ може да заеме поста по всяко време в следващия един месец. „Няма опасност да останем без главен прокурор”, категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай