Ремонтът на "Тракия" приключва до май

Ремонтът на "Тракия" приключва до май  | StandartNews.com

София. Ремонтните дейности по платното в посока София-Пловдив на виадукта на 67-и км на АМ "Тракия" могат да приключат предсрочно до края на месец май. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Днес инспектира съоръжението, съобщиха от правителственият пресцентър.

"Виадуктът се изгражда почти изцяло наново", каза още Терзиева и уточни, че в момента приключва поставянето на надлъжните греди по съоръжението.

След края на ремонта на платното в посока София-Пловдив ще започне ремонтът на платното Пловдив-София, обясниха още от пресцентъра на правителството.

Организацията на движението ще бъде както досега – двупосочно в едното платно, а тежкотоварни автомобили над 12 тона ще бъдат пренасочвани от пътен възел Север при Пловдив в посока околовръстното на Карлово и по Подбалканския път за София, съобщи още регионалният министър. Цялостната рехабилитация на съоръжението ще бъде готова до края на годината. До тогава трябва да приключи рехабилитацията и на виадуктите на 61-ви км на АМ "Тракия" и "Бебреш" на АМ "Хемус". Гаранционният срок на съоръженията е 10 години, през които ще бъде контролирано качеството, добави Терзиева.

"През тази година започва рехабилитацията на старите участъци от АМ "Тракия" по Проект "Транзитни пътища V" в близост до Пазарджик и Пловдив и при изхода на София, където има най-голяма нужда. Стойността е 70 млн. лв. Обектът трябва да бъде готов през следващата година. В момента се провеждат търговете за избор на изпълнител. Строителството може да започне в средата на лятото, след като бъдат избрани изпълнителите", коментира още министърът.

"Не можем да работим през зимния период. Има готовност при увеличение на трафика в едната от посоките да се реорганизира движението в две ленти в посока на по-натовареното направление. Заедно с Пътна полиция ще положим всички усилия, за да предотвратим тапите" , допълни още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай