Регистрираха крило "Русофили" в БСП

Регистрираха крило "Русофили" в БСП | StandartNews.com

София. От вторник в БСП има регистрирано официално обединение "Русофили". Както "Стандарт" първи съобщи, формацията се появява само ден след визитата на външния министър на Русия Сергей Лавров. Но идеята за регистрацията на крилото е отпреди няколко месеца.

А дългосрочната цел - сформиране на национално обединение "Русофили". Засега председател на крилото в БСП е посочен журналистът Александър Симов. В инициативния комитет влизат още депутатите Милко Багдасаров, Атанас Пъдев и Георги Мърков, както и областният управител на София-град Росен Малинов. В обединение "Русофили" на БСП е и председателят на районната организация на БСП във "Възраждане" Бойко Маринков. "Националното обединение "Русофили" не създава проблем, а решава проблем в БСП, коментира инициативата Симов. Журналистът бе на 8-мо място в листата на червените на европейските избори. И още по време на кампанията призова симпатизантите на БСП за обединение в подобна платформа. Симов подчерта, че "Русофили" се регистрира официално в деловодството на "Позитано" 20 по устава на БСП. Основният партиен закон разрешава "създаването на идейно-политически и професионално-творчески партийни структури".

Симов е член на Национално движение "Русофили", с председател соцдепутатът Николай Малинов. Но в рамките на БСП до момента не съществуваше такова крило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай