Разпитват Банов днес

Експертиза ще покаже автентичен ли е записът, пуснат от Йончева

Разпитват Банов днес | StandartNews.com
  • Експертиза ще покаже автентичен ли е записът, пуснат от Йончева

Още днес прокурори от Спецпрокуратурата ще разпитат министъра на културата Боил Банов. Те ще го посетят в кабинета му в Министерство на културата. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова. Магистратите ще изискат и ще вземат цялата документация, свързана с обвиненията в корупция, отправени по-рано днес от соцдепутатката Елена Йончева. Тя е обвиняема по дело за пране на пари от КТБ в особено големи размени - над 300 000 евро. Йончева обяви на брифинг, че Банов е опростил неустойка от 700 000 лева на изпълнител на ремонт на ларгото.

Елена Йончева все още не е депозирала официален сигнал в прокуратурата, уточни Арнаудова. Но допълни, че в изнесените факти държавното обвинение разпознава престъпление по служба и безстопанственост.

Експертиза дали записът, пуснат от Елена Йончева, е автентичен, ще назначи прокуратурата, съобщи още Румяна Арнаудова. "Разпознаваме и други гласове в този запис. Имайте уверението, че всички замесени ще бъдат разпитани", обобщи тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай