(Раз)градската десница с тротоарен закон за прокурор № 1

Босия се появи на втора тротоарна сбирка, "въоръжен" с домат

(Раз)градската десница с тротоарен закон за прокурор № 1 | StandartNews.com
  • Босия се появи на втора тротоарна сбирка, "въоръжен" с домат

Пореден опит за миниране на процедурата за избор на нов главен прокурор направи днес (Раз)градската десница. Свързаната с Иван Костов, Иво Прокопиев, Цветан Василев и проваления политик Христо Иванов организация „Правосъдие за всеки“ вкара в деловодството на Народното събрание „проектозакон“ за промени в Закона за съдебната власт.

Без да имат право на законодателна инициатива, следвайки повелите на Иванов за "гражданска кандидатура", изречени в Шоуто на Слави, „Правосъдие за всеки“ настояват те да определят кой да бъде обвинител № 1. С внесените от тях тестовете се иска право на номинации за обвинител №1 да имат неправителствените организации в обществена полза, професионалните организации на магистратите и една сюрия лица: Висшия адвокатски съвет, юридическите факултети към вузовете и научни организации. Целта е право на номинация да получи още една свързана с (Раз)градската десница организация - „БОЕЦ“. Тя от седмици бие тъпана, че най-достоен за поста бил скандалния следовател Бойко Атанасов. Юридическото онлайн издание "Правен свят" обаче извади дипломата му и разкри, че Атанасов има тройка по наказателно право.

НПО-ото иска още стартираната процедура за избор на нов главен прокурор да бъде спряна. Формацията разпрати мейли до медиите с идеите си малко преди в центъра на София да се проведе втора тротоарна сбирка срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. На плочките пред Съдебната палата отново се преброиха обичайните протестъри Тома Белев и Асен Генов. Компания им правеха Петромир Кънчев от „Правосъдие за всеки“ и Илиян Василев с кучето си. Не липсваха и хората на Радан Кънев - Емил Георгиев от Демократична България и неуспелият кандидат за евродепутат Стефан Тафров. В дюдюкането участваше и пиарът на осъдената за корупция кметица Десислава Иванчева – Петър Кърджилов. Няколко часа по-рано Иванчева пък обяви във Фейсбук, че прави партия с име като от розова обява - "Непослушните".

В сбирката участваха още говорителят на (Раз)градската десница Арман Бабикян и сянката на Христо Иванов - Антоанета Цонева. Тротоарното рандеву реши да иска оттегляне на кандидатурата на Гешев, издигане на Бойко Атанасов за обвинител №1 и оставка на правителството. А вечният протестиращ Николай Колев - Босия, направо взе курс към въоръжена борба. Появи се с "муниции" - домат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай