Рашков: Искат властта и с цената на престъпление

Нови разкрития за купуването на гласове направи вицепремиерът

Рашков: Искат властта и с цената на престъпление | StandartNews.com

„Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Това са позорни явления в политическия ни живот. Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, включително с цената на престъпление, ние ще противодействаме на това”, обяви Рашков по повод изнесените вчера схеми за предизборен натиск върху граждани за кого да гласуват. Той добави, че ежедневно постъпват такива сигнали, дори и до него самия.

„Опитват се определени политически сили за пореден път да провеждат „изборна кампания”  с натиск върху избиратели. Било представители на фирми с по-голям брой на служители, където едва ли не поставят зависимост за оставането на работа с това, за кого ще гласуват. Било притискане на някои български граждани от известни етноси със същата цел”, каза Рашков.

Вчера след среща на Министерския съвет с областните управители на Бургас и Смолян вътрешният министър заговори за сериозен натиск за кого да се гласува. Рашков обаче не спомена имена на партии.

Вътрешният министър подчерта, че служебният кабинет ще работи в посока това да не се случва. Той коментира и отстраняването на шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев.

"Няколко ръководители на служби, след встъпването в длъжност на служебното правителство, излязоха в дългосрочен неплатен отпуск. Директорът на пловдивската дирекция е излязъл в отпуска по болест, а сега е излязъл в отпуск по майчинство до есента. Поради наличието на изискуемите в закона основания и факти по отношение на него е започнало дисциплинарно производство. Как ще приключи, може да каже само разследващия екип, аз не мога да кажа. Временно е назначен друг директор. Дирекцията в Пловдив в момента работи нормално и без да бъде ръководена от излезлия в майчинство Рогачев. Още преди месец са задържани няколко служители от едно районно управление там, които са обвинени в извършване на престъпления. И е много странно излезлият в дългосрочен отпуск да не знае какво се прави в едно от подчинените му районни управления. Само поради факта, че не знае, очевидно не му е там мястото", смята Рашков.

Рогачев е временно отстранен от длъжност. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай