Рамадан Аталай хвана гаф на депутатите

Искат изслушване на енергийния министър за равенството между половете

Рамадан Аталай хвана гаф на депутатите | StandartNews.com

Гаф на депутатите хвана народният представител от ДПС Рамадан Аталай. Оказа се, че Народното събрание е планирало изслушване на енергийния министър Андрей Живков, но по тема за равенството между половете.

Предлагам да отпадне изслушването на министъра на енергетиката, той и без това не е запознат с енергетиката, а пък с равенството между половете още повече, каза в процедура в началото на пленарното заседание народният представител от ДПС Рамадан Аталай. Той се изказа във връзка с изслушването на министъра на енергетиката, до което депутатите вчера не успяха да стигнат. Изказването му се наложи, тъй като днес отново постъпи предложение изслушването на министъра на енергетиката да влезе в дневния ред.

"Ще предложа изслушването на министъра на енергетиката абсолютно да отпадне. Ако Народното събрание нямаме какво да правим и се чудим как и по какъв начин да намерим от някъде някаква тема, с която да се занимаваме, ще ви кажа, че вчера, когато получихме дневния ред, прочетох точка трета, че ще изслушваме министъра на енергетиката във връзка с Директива 2018/2011/ЕО. Такава директива няма. Оказа се, че има решение на Европейския съвет 2018-2011, което гласи - решение в подкрепа на интегрирането на политики, програми и действия за равенството на половете и злоупотреба с малките оръжения в съответствие с програмата за жените, мира и сигурността", обясни Аталай. И призова тези, които предлагат дневен ред, ако не са запознати с темата,  да не я предлагат.

Вносителят на проекта за изслушване Живка Железова от "Има такъв народ" призна от трибуната, че е допусната техническа грешка за директивата, но тя настоя точката да остане в дневния ред.

В крайна сметка предложението на Рамадан Аталай бе отхвърлено и депутатите ще изслушват министъра на енергетиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай