Президентът каза кога ще връчи мандата

Денят ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са получили резултати, заяви Радев

Президентът каза кога ще връчи мандата | StandartNews.com

Очаквам партиите на промяната да следват ясно посоката, която им зададоха българските граждани по площадите в продължение на една година. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във Велико Търново.

Пред крепостта "Царевец" във Велико Търново президентът участва тази вечер в тържествената церемония по връчване на дипломите на курсантитеот випуск 143-ти "Георги Стойков Раковски" на Националния военен университет "Васил Левски".

"За изкореняване на порочния управленски модел, за борба с корупцията, за борба с неравенствата, повишаването на доходите, пенсиите и създаване на по-добри условия за здравеопазване и образование. Трябва партиите да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от приоритети и цели, които да са в интерес на българските граждани", уточни Радев

"Денят на връчването на мандата на първата политическа сила за съставянето на правителство ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са постигнали резултат в преговорите", категоричен беше Радев.

Той коментира и предложението за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев.

"Мисля, че мотивите на служебните министри бяха в защита на върховенството на правото, докато решението на ВСС беше в защита на статуквото, което е отхвълено отдавна от българските граждани", категоричен беше държавният глава.

По думите му това показва, че дълбоката реформа в съдебната система е неизбежна и трябва да гарантира отчетност и отговорност на главния прокурор и истинска независимост в съдебната система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай