Радев: Време е да се излекуваме от комплексите

Ние сме показали, че можем да постигаме големи цели и да го правим цивилизовано, заяви президентът

Радев: Време е да се излекуваме от комплексите | StandartNews.com

„Време е да се излекуваме от комплексите за политическа обреченост, защото ние сме показали, че можем да постигаме големи цели и да го правим цивилизовано. Успели сме в миналото, можем го и днес”. Това заяви президентът Румен Радев по време на слово по повод 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

„Съединението се случва сама 7 години след възкръсването на страната, затова вярвам, че днес - 136 години по-късно, ние сме узрели да надмогнем всички исторически разделения в името на демокрацията, справедливостта и просперитета на страната. Ключът е в духа на съединението, в чувството, че сме един народ – чувство, което с времето бе корозирано от идеологически, класови и други деления, които днес възпират нашия ход напред”, каза още Радев.

„Актът на Съединението е най-вдъхновяващият епизод на дръзката ни политическа история. Това не е мъртва история, а урок по единение в името на свободата, достойнството и добруването на отечеството. Вечна памет на храбрите българи, които вградиха съдбите си в националния идеал. Да живее свободна и единна България!”, завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай