Радев отговори кога може да има диалог

Диалог с Борисов? Първо да излезе истината за записите, шкафчетата и корупционните схеми, каза президентът

Радев отговори кога може да има диалог | StandartNews.com
  • Диалог с Борисов? Първо да излезе истината за записите, шкафчетата и корупционните схеми, каза президентът

След кандала на Съединението между ГЕРБ и Румен Радев кой пръв е сложил венец, президентът продължи конфронтацията с Борисов и в Деня на независимостта.

Всякакво говорене за помирение между президент и правителство и за съставяне на експертно правителство не може да се случи без изчистване на въпросите с корупционните практики във властта, заяви Радев. Едва тогава може да се говори за диалог, иначе би било лицемерие, каза той в отговор на вицепремиера Красимир Каракачанов,  който малко по-рано обяви, че е готов да бъде посредник в диалога между двамата първи мъже в държавата и когато той се състои - да се оттегли от поста си.

ВИЖ ОЩЕ: Каракачанов иска да е посредник, готов да напусне поста си

„Диалогът има смисъл само ако бъде поставен на здрава основа. Това значи по безспорен начин да се изчисти истината за записи, шкафчета, корупционни схеми. Да установим кои са механизмите, водещи до провала в управлението, които са механизмите, водещи до този порочен модел на управление – как да бъдат отстранени, как да се възстанови справедливостта“, коментира Радев пред журналисти в ямболското село Бояджик.

Президентът отново изрази своята признателност „към всички будни граждани“, които протестират срещу „моралното падение и зависимостите на малцина“ във властта.

По повод коментара на премиера Бойко Борисов, че политическата съдба на България ще се реши на редовните парламентарни избори, Радев каза: „Най-тревожното е, че едно управление, което се бори единствено за своето оцеляване всеки ден, не може да преведе страната през тежката здравна и социално-икономическа криза, която се очертава“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай