Радев за пътните инциденти (ДОПЪЛНЕНА)

Раздухваните скандали с моето семейство няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия, обяви президентът

Радев за пътните инциденти (ДОПЪЛНЕНА) | StandartNews.com

Първи коментар за пътните инциденти с него и жена му направи президентът Румен Радев.

Както е известно, преди дни излезе видеото със скандал между НСО и КАТ, след като държавната лимузина на Десислава Радева навлезе в насрещното на столичния бул. "Фритьоф Нансен". После гръмна скандалът с пътен инцидент, в който участва кола от ескорта на самия държавен глава.

"Има леко транспортно произшествие с ескортиращ екип от моята охрана. Екипът е действал според правилата", заяви лаконично Румен Радев, цитиран от ПИК. Агенцията съобщи за случай от неделя, когато кола от кортежа му е ударила друг автомобил, управляван от жена.

"Сигурно си спомняте, че се внушаваше, че моята съпруга се вози като някакъв джигит по пътищата. Спомняте си и внушенията в Харманли, че моят баща е автоджигит. Ако забелязвате винаги има някакво видео, което се показва. Винаги има министри, които се активизират, за да повтарят темата", каза президентът, който присъства на премиера на Славянската академия във Военния клуб.

На въпрос защо не е слязъл на помогне на пострадалата жена и няма ли да се извини, той отговори: "Тези зачестили скандали, раздухвани, в които се въвлича моето семейство, няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия. Това може да има временен ефект да се скрие разломът в обществото. Всички процедури, които са по Закона за НСО, са извършени”.

"Има определено драматична разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация в живота в България. Точно затова хората протестират и тези протести няма да спрат, защото техният корен е в бедността и несправедливостта", каза още Радев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай