Радев обяви кога дава мандата на "Има такъв народ"

Това ще стане в 9 ч. утре

Радев обяви кога дава мандата на "Има такъв народ" | StandartNews.com

Президентът Румен Радев обяви кога връчва мандата за съставяне на кабинет на „Има такъв народ”. На 28 април 2021 г., сряда, от 09.00 часа, на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание, съобщиха от „Дондуков” 2.

ВИЖ ОЩЕ: Слави: Без мен Борисов щеше да си управлява(ВИДЕО)

Вчера с пост във фейсбук Слави Трифонов обяви, че партията му номинира за премиер световната шампионка по шах Антоанета Стефанова, но тя ще върне мандата на секундата, в която го получи от Румен Радев.

ВИЖ ОЩЕ: Ето защо Слави заложи на Антоанета Стефанова

„Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.

ВИЖ ОЩЕ: Капон пред СТАНДАРТ:Пешката обърна шахматната дъска

Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор.”, написа Трифонов. По-късно същия ден той пусна и специално видео, в което обясни, че ако не е бил той, Борисов все още щял да си управлява с патерици.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай