Радев нервен! Съска на журналисти, изми ръцете си с Тагарев

Отказа да свика КСНС за трагедията с летците

Радев нервен! Съска на журналисти, изми ръцете си с Тагарев | StandartNews.com

Румен Радев си изпусна нервите. Вместо да се засрами от гафовете, които направи в края на миналата седмица, той взе да съска на журналистите. В петък президентът загърби трагедията с катастрофата, в която загинаха двама военни пилоти, и отиде да се снима с македонската си колежка Гордана Силяновска-Давкова, която е известна с антибългарските си позиции. На всичко отгоре Радев забърка голям международен скандал. На снимката с Давкова липсваше знамето на Северна Македония и днес Скопие вика посланика ни за обяснения.

Срещата с Гордана Силяновска не била нито държавно, нито работно посещение. Била неформална среща, каза Радев. И изказа надежда, че Силяновска скоро ще направи официално посещение у нас и тогава протоколът ще се спази изцяло.

"Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо. Има си план и той е на ВВС с министерството на отбраната кое как се прави. Поинтересувайте се и си намерете отговорите", изнерви се Радев на журналистите на въпроси била ли е съгласувана с него фигурата с учебно-тренировъчния самолет L-39, която са изпълнили преди да загинат военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин.

Според Радев един от големите проблеми на българската военна авиация са опасно малките часове нальот на летците ни. Той допълни също така, че е крайно наложително да бъдат внедрени нови средства и съвременни технологии в авиацията ни, за каквито по принцип има инвестиционен план-сметка, но все още нищо не е предприето.

Радев отказа да свика КСНС за трагедията. За да има Констултативен съвет, трябва да има чуваемост. Ако ви извадя съветите, с предложенията, те са чудесни, измъкна се Радев въпроса дали ще свика КСНС след инцидента в Граф Игнатиево.

"Решението за този открит летателен ден или авиошоу, е внесено от началника на отбраната адмирал Ефтимов и министър на отбраната Тагарев, е внесено в началото на месец февруари т.г. Обърнете се към тях. Аз съм бил гост, имах покана от ВВС на САЩ да проведа полет със самолет Ф-16“, изми си ръцете президентът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Веселин
преди 2 дни

Гега!!! Ако не знае какво е, ще му обясня. Това е пастирска тояга. В случая той е точно това. Опитва се да вкара "българското стадо" в руския обор. Но мисля, че е сбъркал с епитетите. Българите вече не са стадо, а той ще си остане ГЕГА!

Откажи