Радев - ежедневен нарушител на Конституцията

За мен Радев не е моят президент, като един пилот на самолет се е засилил като камикадзе

Радев - ежедневен нарушител на Конституцията | StandartNews.com

Румен Радев упорито отказва да играе ролята на обединител - той не иска да играе тази роля и никога не я е играл. Държавният глава не може да казва, че има готово служебно правителство - конституцията му го забранява. Румен Радев буквално ежедневно нарушава конституцията, заяви Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г., в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи преди седмица, когато Радев пред полупразна зала заяви: искам оставката ви. Това, което мен ме шокира е, че Румен Радев каза истинският парламент не е днес тук, а на площада. Това са думи, присъщи на Ленин, на Димитров, каза Плевнелиев.

"По мое време имаше протести. Аз поканих всички - и протестиращи, и работодатели, и синдикати. Намерихме решение", поясни Плевнелиев. Голямата разлика между протестите преди и днешната криза била, че тогава всички се доверили на президента. "Днес това не се случва, защото държавният глава абдикира. С вдигнат юмрук се засили като камикадзе. Той нарушава законите ежедневно", поясни Плевнелиев.

За мен Радев не е вече моят президент, като един пилот на самолет се е засили като камикадзе, допълни той.

"Ако Христо Иванов дойде на власт, ще имаме управление на популисти. "Може ГЕРБ да са всякакви, но те бяха оплюти само от Радев и Нинова. Европейските лидери подкрепят управлението", каза Плевнелиев

Според Плевнелиев не е честно да се ходи на предсрочни избори, защото остават само 6 месеца. Редно е на редовни избори народът да каже тежката си дума. Демократично е да се отиде на редовни, а не на предсрочни изброи - това е честно спрямо избирателите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай