Огнян Минчев с важен съвет към президента

Фойерверките със скандали може да подплашат хората, твърди политологът Огнян Минчев

Огнян Минчев с важен съвет към президента | StandartNews.com
  • Фойерверките със скандали може да подплашат хората, твърди политологът Огнян Минчев

"Президентът Румен Радев смята, че идва на власт със служебното правителство. Но това е ограничена власт. Това не е власт, която трябва да раздава присъди. Оценките и фойерверките със скандала за подслушванията, например, са елементи от политическа борба, предизборна кампания, в която президентството и неговото служебно правителство са страна.А Радев трябва да е арбитър, а не участник". Това заяви политологът Огнян Минчев пред БНР.

"Приказките на едро без документи и доказателства не се отнасят към разкриването на корупционни афери, а към политическата борба на власт, която не е подходящ начин на поведение на президентската институция в условия на служебно правителство", смята Минчев. По думите му "фойерверките изразяват мнението на държавния глава, че е дошъл на власт"."България не успя да си върне държавността за 30 години, а сега за 2 месеца г-н Радев и служебното правителство искат да върнат държавността.

Ако той иска да се бори с корупцията, неговият пръв и задължителен съюзник е съдът. Не можеш да запазиш сериозност и достойнство, ако участваш по подобен начин в предизборна война", предупреждава политологът."Подобна канонада спрямо отиваща си политическа гарнитура не се случва за първи път в България. Макар да не харесват статуквото, хората може да предпочитат него пред някаква еуфория на революция, смяна на всичко. Хора могат и да се изплашат от това, което се случва, и да се върнат обратно към подкрепа на статуквото", смята Огнян Минчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай