Първи кандидат за Брюксел

Интелектуалци номинираха Ангел Джамбазки за евродепутат

Първи кандидат за Брюксел | StandartNews.com

Ангел Джамбазки е първият официален кандидат за Брюксел. Интелектуалци издигнаха днес кандидатурата на зам.-председателя на ВМРО за евродепутат. Сред тях са режисьорът Андрей Слабаков, проф. Христо Смоленов, доц. Йордан Панов – човек на годината за 2017, проф. Руслан Костов, доц. д-р Александър Гребенаров, проф. Симеон Ананиев, проф. Ганчо Ганчев, ген. Радослав Пешлеевски, Явор Цаков.

В зала „Овална“ на БЧК се състоя кръгла маса, на която се положиха основите на Гражданско обединение за патриотичен гарант, съобщи на сайта си ВМРО. Символ на този гарант е Ангел Джамбазки – евродепутат в сегашния ЕП и заместник-председател на ВМРО.

Във форума участваха още представители на Сдружение „Клъстър за зелен транспорт“, „Национален консервативен форум“, „Балкански център за устойчивост и екоинженеринг“ и други.

Да си патриот вече е престижно, обаче, битката сега е по-трудна, защото патриотизмът в Европа носи нова струя, която измества различните функционери да натрапват своите перверзни ценности. Битката за природосъобразност е патриотизмът, каза проф. Смоленов.

Андрей Слабаков сподели, че с Джамбазки мислят в една посока. Той се държи изключително достойно в ЕП. Той не забрави едно основно нещо – че е български евродепутат. Първо е българин, после е евродепутат. Затова той трябва да е там и да ни защитава. ЕС е второстепенен. България е готина, заяви режисьорът. Акад. Георги Марков също изпрати своите поздравления и подкрепа за Джамбазки.

Номинацията на Ангел Джамбазки идва на фона на тлеещо от няколко месеца напрежение в малката коалиция по повод евролистата. Желанието на ВМРО е именно Джамбазки да е водач на общия патриотичен списък. Според депутати от Обединени патриоти обаче лидерът на "Атака" Волен Сидеров имал амбиции за Брюксел и искал да води патриотичната листа. Преди ден лидерът на "Атака" категорично отрече и обяви подобни твърдения за откровени лъжи. Сидеров бе категоричен, че до момента разговори за предстоящите евроизбори в коалицията Обединени патриоти не са водени. Те обаче започнаха миналата сряда като в тях участваха само Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Волен Сидеров за трети пореден път не отиде на коалиционния съвет и не изпрати свои представители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай