"Промяната" втрещи всички! Най-странната молба към Радев

Конституцията не уточнява срокове за връчване на мандатите

"Промяната" втрещи всички! Най-странната молба към Радев | StandartNews.com

"Продължаваме промяната-Демократична България" втрещиха всички. Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков отправиха най-странната молба към президента. Поискаха от Румен Раден нещо, което досега никой не си е позволявал.

ПП-ДБ настояват Радев да отложи връчването на втория мандат за правителство с 2 месеца. Причината била, че щели да се опитат да прокарат в парламента няколко реформи, за които настояват отдавна.

Конституцията не уточнява срокове за връчване на мандатите.

ПП-ДБ искат спешна среща с Радев! Какъв е проблемът

Това отлагане може да се постигне и като президентьт започне нов кръг от консултации с всички партии, предвид променената политическа ситуация - разцеплението на ДПС и "Величие" тотално преоформи парламентарния пейзаж и разпределението на силите, твърдят от ПП-ДБ

Това са се разбрали партиите от коалицията на специална среща днес. Те вече два дни дискутират кои да са приоритетите им, за които да поискат подкрепа от всички партии. Надяват се да постигнат плаващи мнозинства, които да подкрепят исканите от тях промени в законите.

Всъщност, в дъното на искането е желанието на ПП-ДБ да овладеят изцяло регулаторните органи на държавата, като подменят ръководствата им. . КОНПИ, КФН, КЗК и другите независими комисии, които се избират от парламента ще бъдат подложени на тотално обновление. Сьщото се отнася и за реформата в спецслужбите, където Кирил и Асен искат да има само техни хора. С промяна в законите изборът на техните шефове също може да минава в парламента и така ще се избегне влиянието и на президент, и на премиера.

Явно в ПП не могат да се разберат да вземат ли мандата или не. Асен Василев вчера каза, че изобщо не вижда възможност в този парламент да се състави правителство.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай