Прокуратурата проверява всички къщи за гости

Глобите по издадени актове няма да се пратят от българския данъкоплатец, каза земеделският министър

Прокуратурата проверява всички къщи за гости | StandartNews.com

Всички къщи за гости в момента са обект на проверка от страна на прокурори, стана ясно от изявление на земеделския министър Десислава Атанасова пред Нова телевизия.

„Заварвам 14 договора, които са предоставени за одобрение в ДФ „Земеделие”, за допълнителни дейности към къщи за гости. Това е допустимо по програмата за развитие на селските райони. Въпросът е дали тези предоставени за одобрение инвестиции ще бъдат ползвани по предназначение. Има басейни, джакузи, детски площадки към къщи за гости”, заяви Танева.

„Глобите по издадени актове няма да се пратят от българския данъкоплатец. Ще положим всички усилия да се платят от тези, които са нарушили правилата”, обясни земеделският министър.

„Има вече платени глоби по издадени актове и държавата си е събрала тези глоби. Другите са в процедура – или съдебна, или по събиране на тези глоби”, обясни министърът.

„И в предния мандат, когато бях министър, имаше индикации за възможни злоупотреби. Проверките при ДФ „Земеделие” са 18% при изискване по европейския регламент от 1 до 5% . Очевидно за нас и това е бил малък процент”, коментира Танева. По думите й от 130 проверки са наложени 80 акта. По 65 от тях в момента са в процедура на вземане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай