Четвъртък,

Прокуратурата проверява Кирил Петков

От: Редакция -
A
A
A

Казусът с гражданството на Кирил Петков се проверява от Специализираната прокуратура,  съобщиха от държавното обвинение.

Проверката е образувана още на 24 август по сигнал, който бил подаден по електронната поща. В него се твърдяло, че в качеството си на служебен министър на икономиката Петков е извършил престъпление, съобщи БНТ.

От Специализираната прокуратура ще поискат документи по казуса и от Конституционния съд. След приключване на проверката наблюдаващият прокурор ще прецени дали има данни за извършено престъпление. "Случаят не се отличава с нищо от десетките проверки, които се образуват ежедневно в Специализираната прокуратура, а и в останалите прокуратури. Точно защото сигналът не е разполагал с доказателства, а още по-малко достатъчно такива, наблюдаващият прокурор, но който е разпределена преписката за работа е съобразил, че следва да разпореди проверка по Закона за съдебната власт. Това се извършва в момента", каза Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура.

В отговор от "Продължаваме Промяната" коментираха, че правораздавателната система се нуждае от дълбока реформа. Според тях специализираните наказателен съд и прокуратура играят твърде "особена" роля в прилагането на законите в страната и тяхното закриване е един от основните приоритети в законодателната дейност на следващото Народно събрание.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички