Прокуратурата повдига обвинения на деребея Ибрямов

Човекът на Доган бе оставен в ареста

Прокуратурата повдига обвинения на деребея Ибрямов | StandartNews.com

Прокуратурата повдига днес обвинения на Джейхан Ибрямов, един от най-близките хора на Ахмед Доган, който бе арестуван на паркинг на хранителна верига в София със 100 000 лева белязани пари за купуване на гласове.

ВИЖ ОЩЕ: Депутат-дерeбей с 200 000 лв. джобни

Очаква се днес разследващите да дадат повече информация за задържането на депутата, който бе изключен от ПГ на ДПС по решение на местните структури на партията. Ибрямов няма имунитет, след като ЦИК и председателят на Народното събрание снеха и двата, които притежаваше – като независим депутат и като кандидат-депутат от земеделския Алианс за права и свободи на Доган.

ВИЖ ОЩЕ:  Свалиха имунитета на деребея Ибрямов, остава в ареста

В четвъртък от държавното обвинение удължиха мярката за неотклонение на Ибрямов на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за търговия с влияние. Адвокатът на Ибрямов каза, че задържането е по разследване за купуване на гласове. Според обвинението в периода от 25 септември до 2 октомври тази година той поискал и взел "дар", за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностни лица от Министерството на отбраната, във връзка със службата им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай