Проектокабинетът на ГЕРБ-СДС: Ето предложените министри

Правителството ще има един вицепремиер - Томислав Дончев

Проектокабинетът на ГЕРБ-СДС: Ето предложените министри | StandartNews.com

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Веднага стана ясен кандидатът за премиер – това е Росен желязков от ГЕРБ, който предложи и състав на Министерски съвет.

Ето кои са предложените за министри и какви са техните биографии:

Томислав Дончев - вицепремиер и министър на иновациите и растежа

Томислав Дончев е кандидатът на ГЕРБ-СДС за вицепремиер и министър на иновациите и растежа в проектокабинета на Росен Желязков.

Дончев е роден на 6 август 1973 в Габрово, сочи справка на сайта на парламента. Бил е депутат в 42-ото, 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.

Томислав Дончев е вицепремиер в две правителства, в периода 2014 -2021 г., евродепутат през 2014 г., народен представител през 2013 - 2014 г., министър по управление на средствата от ЕС през периода 2010 - 2013 г., кмет на Габрово от 2007 до 2010 г., сочи справка на сайта на ГЕРБ.

Има журналистически и преподавателски опит. Томислав Дончев има повече от 10 години опит в подготовката и управлението на европейски проекти в сферите на регионалното и икономическо развитие, образованието и социалната сфера. Той е и зам.-председател на ГЕРБ.

Людмила Петкова - министър на финансите

Петкова е кандидатът за министър на финансите в проектокабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.

Людмила Петкова е служебен вицепремиер и министър на финансите в служебното правителство с премиер Димитър Главчев.

Петкова е магистър e по икономика и управление на търговията от Университета за национално и световно стопанство в София, сочи справка на сайта на Министерството на финансите. Има специализации по Международни счетоводни стандарти от Института за следдипломна квалификация към УНСС и по Европейско право и административни практики от Нов български университет. В продължение на 15 години работи в Националната агенция за приходите, като заема различни експертни и управленски длъжности, включително заместник-директор и директор на ТД "Големи данъкоплатци и осигурители" и "Средни данъкоплатци и осигурители" - София.

От април 2010 г. е директор на дирекция "Данъчна политика" в Министерството на финансите. През 2013 - 2014 г., септември - декември 2021 г. и август 2022 - юни 2023 заема поста заместник-министър на финансите с ресор бюджет, данъци, Националната агенция за приходите, Агенция "Митници" и Дирекция "Данъчна политика" в МФ.

Два пъти е член на Надзорния съвет на НЗОК, а в периода 2013 - 2014 г. е и негов председател. Има дългогодишен международен опит, свързан с дейността на работните групи и комитети към Европейската комисия, Съвета на Европейския съюз и Комитета по фискални въпроси на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Даниел Митов - министър на външните работи

Даниел Митов е кандидатът за министър на външните работи в проектокабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.

Той е роден на 4 декември 1977 година, сочи справка на сайта на ГЕРБ. Завършва "Политология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 2001 - 2002 г. специализира "Политически умения" в Центъра за продължаващо обучение на Нов български университет. От 2006 г. е изпълнителен директор на фондация "Демокрация".

През 2014 година Даниел Митов е назначен от тогавашния президент Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебното правителство на Георги Близнашки. Запазва поста и в редовното правителство - второто на Бойко Борисов.

Депутат в 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото, 49-ото и 50-ото Народно събрание, сочи справка на парламента. От 13 май 2021 г. е заместник-председател на партия ГЕРБ.

Калин Стоянов - министър на вътрешните работи

Калин Стоянов е кандидатът за министър на вътрешните работи в проектокабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.

Стоянов е роден на 28 април 1981 година. През 2008 г. придобива магистърска степен по специалност "Право" в Бургаския свободен университет. Работа в Министерството на вътрешните работи започва през 2003 г. след добиване на бакалавърска степен от Академията на МВР.

Преминал е през специализирани обучения за борба с тероризма, противодействие на нелегалната миграция, трафик на хора, незаконна търговия с оръжия, фалшификации и други. Завършил е курсове за ръководни служители, включително към Международната правоприлагаща академия - ILEA, Будапеща, Унгария, посочват от МВР.

На 6 юни 2023 г. е назначен за министър на вътрешните работи. От 31 май 2021 г. до 5 юни 2023 г. е директор на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) в МВР. Преди това, в периода 2018 г. - 31 май 2021 г. е началник на отдел "Специални операции" - ГДБОП. От 2016 до 2018 г. е началник на РУ - Приморско при ОД на МВР - Бургас, от 2011 до 2016 г. - служител в отдел "Специални операции" - ГДБОП - МВР, като в периода 2013 - 2015 г. отделът е в ДАНС. От 2009 до 2011 г. е служител в ТЗБОП - Бургас, в този период е и член на Регионалната комисия за борба с трафика на хора. В периода 2003 - 2009 г. е служител в сектор "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Бургас.

Носител е на международна награда "40 под 40", както и на две колективни награди - от "Сикрет сървис" на САЩ и от Европол.

Министър на вътрешните работи в кабинета "Денков", служебен министър на вътрешните работи в служебния кабинет с премиер Димитър Главчев.

Атанас Запрянов - министър на отбраната

Атанас Запрянов в момента е служебен министър на отбраната в правителството на Димитър Главчев. Преди това той бе зам.-министър в МО на Тодор Тагарев в кабинета на Николай Денков.

74-годишният Запрянов е възпитаник на Висшето народно военно училище „В. Левски" – гр. Велико Търново и е отличен като първенец на випуска. През 1982 г. придобива магистърска степен по военно дело във Военна академия по свръзките „Будьони", Санкт Петербург, Русия, завършва с отлична диплома и златен медал. Магистър е по „Стратегическо ръководство на въоръжените сили" в Генерал-щабния факултет на Военна академия „Г. С. Раковски" от 1995 г. На 19 август 1996 г. е назначен за началник на управление „Свръзки и електроника" на генщаба, а от 1 септември 1997 г. е назначен за първи заместник-началник на управление „Комуникационни и информационни системи" на ГЩ на Българската армия.

Ген. Запрянов има и завършен курс за главен информационен мениджър и мениджър по защита на информационната инфраструктура през 2001 г. в Колеж по управление на информационните ресурси на Националния университет по отбраната, Вашингтон, САЩ, където е номиниран за випускник в Залата на славата на Колежа.

Атанас Запрянов също е преминал курс за офицери, работещи в НАТО в Колежа на НАТО в Рим. Бил е командир на взвод, рота, заместник-командир на батальон и заместник командир на деветдесет и пети свързочен полк. Заемал е длъжностите – старши помощник началник на отдел в Командването на Сухопътните войски, началник на отдел. Началник-щаб, заместник-началник и началник на Управление „Свързочни войски" в Генералния щаб на Българската армия (до 2002 г.). На 3 май 1999 г. е освободен от длъжността първи заместник-началник на управление „Комуникационни и информационни системи" в Генералния щаб и назначен за началник на управление „Комуникационни и информационни системи" в Генералния щаб.

Деница Сачева - министър на труда и социалната политика

Деница Сачева е кандидатът за министър на труда и социалната политика в проектокабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.

Тя е родена на 2 ноември 1973 година, сочи справка на сайта на парламента. Била е депутат в 45-ото, 46-ото, 47-то, 48-ото и 49-ото Народно събрание. В 49-ото Народно събрание беше заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика.

Тя е областен координатор на ГЕРБ за Добрич. Член е на изпълнителната комисия на партията. По образование Деница Сачева е магистър по здравен мениджмънт от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - гр. Бургас и магистър по връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава бакалавърска степен по социална педагогика от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград, сочи справка на сайта на ГЕРБ.

От 2016 г. до април 2017 г. е заместник-министър на труда и социалната политика. В периода май 2017 – декември 2019 г. е заместник-министър на образованието и науката. От декември 2019 г. до май 2021 година е министър на труда и социалната политика.

Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството

Нанков е кандидатът за министър на регионалното развитие и благоустройството в проектокабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.

Нанков е роден е на 19 декември 1983 г. в Априлци. Той е бил областен управител на Ловеч (2009-2011), заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) с ресор „Регионално развитие“ (2011-2013). Народен представител е в 42-рото и 43-тото Народно събрание от 11-и МИР-Ловеч (2013-2014), а след това - заместник-министър в МРРБ (2014-2017). Избран е за народен представител в 44-ото НС от 11-и МИР-Ловеч. Заема поста министър на регионалното развитие и благоустройството от 4 май 2017 г. до 20 септември 2018 г., след което отново е народен представител в 44-ото НС. От 10 октомври 2018 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото, 49-ото и 50-ото НС. Областен лидер е на ГЕРБ в област Ловеч от август 2010 г.

Теменужка Петкова - министър на икономиката и индустрията

Теменужка Петкова веднъж вече бе министър в кабинет на Бойко Борисов – на енергетиката в периода 2014-2017 г.

Тя е завършила Университета за национално и световно стопанство. Има магистърска степен в специалност „Счетоводство и контрол".

От 1992 г. до 2000 г. заема длъжностите финансов ревизор и финансов експерт в Столичното управление „Държавен финансов контрол". Професионалната й кариера продължава в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол като държавен вътрешен одитор и началник на отдел.

От 2007 г. е директор на дирекция „Организация и извършване на инспекционната дейност" в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). В периода 2010 г. - 2013 г. е директор на АДФИ. В служебния кабинет на Георги Близнашки бе заместник-министър на финансите.

След мандата си като министър на енергетиката тя е избирана последователно в следващите парламенти като депутат и често оглавява различни партийни комисии. През последните години Теменужка Петкова на няколко пъти участваше в контактните групи на ГЕРБ за водене на преговори по съставяне на правителство.

Делян Добрев - министър на енергетиката

Добрев ще бъде за втори път енергиен министър, ако парламентът гласува кабинета „Росен Желязков". Той вече заемаше този пост във втората половина от мандата на първия кабинет „Борисов", а след това дълги години бе най-изявения енергетик в партията, заемайки последователно постовете на председател на парламентарната енергийна комисия с изключение на краткото време, в което ГЕРБ бе в опозиция.

Делян Добрев е роден през 14 май 1978 г. в Хасково. През 2002 г. се дипломира като бакалавър по икономика в Уеслианския университет, гр. Мидълтаун, щата Кънектикът, САЩ, а по-късно и като магистър в Университета за национално и световно стопанство. Има специализации по счетоводство и финанси в Лондонското училище по икономика и политически науки. Добрев е експерт по управление на европейски проекти, финансово и данъчно законодателство.

Професионалната му кариера започва в консултантската компания KPMG в Торонто, Канада и „Нютон Финанс Мениджмънт Груп" в София. След като се завръща в България, работи в Областната управа на Област Хасково, като ръководител на проекти с европейско финансиране в Агенцията за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес, в Районния съд в Хасково, Алианса за регионално сътрудничество и развитие и другаде.

Политическата му кариера започна като зам.-министър на енергетиката в първия кабинет „Борисов", като след подаването на оставка от страна на министър Трайчо Трайков оглави министерството.

Георги Тахов - министър на земеделието и храните

В момента Георги Тахов е служебен министър на земеделието и храните, след като служебният премиер Димитър Главчев поиска Кирил Вътев да бъде освободен от длъжността си. Преди това беше шеф на Държавен фонд "Земеделие".

Георги Тахов е роден през 1971 година. Завършил е езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик. Той доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка". Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол" от Стопанска академия „Д.А. Ценов" в Свищов, „Право" от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий", както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред" от Академията на МВР, предава бТВ.

Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Георги Тахов притежава дългогодишен управленски опит в Националната агенция за приходите.

В системата на данъчна администрация е от 1996 година. Започва в данъчна служба - Пазарджик, направление "Косвени данъци". Бил е последователно началник на сектор "Ревизии" и на сектор "Ревизии и проверки". През 2006 година е избран за директор на Териториалната дирекция на НАП в Пазарджик. По-рано е бил зам.-директор на на данъчните в София.

От 2009 г., след обособяване на новата структура на НАП, Георги Тахов е земестник-директор на Териториална дирекция - Пловдив, в чийто обхват са 6 офиса в Южна България - Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали.

Тахов става и директор на териториалната дирекция на НАП в Пловдив - той заема поста от април 2013 до април на 2015 г., когато е освободен.

Владее немски и английски езици.

Евтим Милошев - министър на туризма

Евтим Милошев в момента изпълнява длъжността служебен министър на туризма, доскоро бе известен само като тв и филмов продуцент и един от основателите на студентската програма „Ку-ку" на БНТ.

Милошев е роден на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум в София. Изкарва задължителната двугодишна казармена подготовка, след нея следва в Университет по архитектура, строителство и геодезия и през 1995 г. защитава магистърска степен по геодезия.

Става част от основното ядро на създателите на студентската програма „Ку-Ку", която се излъчва в ефира на Националната телевизия. Работил е като продуцент на предавания в бТВ, БНТ и Нова телевизия.

През 2006 г. Евтим Милошев участва в създаването на продуцентска къща. През 2009 г. е сред основателите на Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти в България (АФТП). Член е на Управителния ѝ съвет до 2012 г., когато е избран за неин председател. През 2012 г., Милошев създава продуцентска компания заедно с други продуценти, чиято основна дейност е фокусирана в областта на филмопроизводството.

Евтим Милошев е продуцент на сериали, шоу-програми, публицистични ток-шоу предавания, риалити формати, заснемането на телевизионни реклами и реализирането на театрални спектакли. Изнася лекции на магистрантите от Нов български университет и на магистрантите от специалност „Журналистика, продуцентство и финанси", във Висшето училище по застраховане и финанси.

В края на 2016 г. Евтим Милошев е удостоен с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата за принос в развитието на българската култура и национална идентичност – „Златен век".

Любен Дилов - министър на културата

Любен Дилов е един от най-известните журналисти и политици в България. Той е депутат от ГЕРБ-СДС от 45-ото народно събрание насам, като е представител на движение "Гергьовден".

Ако бъде избран за министър на културата, той ще е вторият човек от легендарното студентско тв предаване "Ку-ку", който ще ръководи министерство. Първи бе Евтим Милошев, в момента служебен министър на туризма, предложен от Росен Желязков да продължи да заема поста си.

Любен Дилов-син е роден на 19 ноември 1964 г. в София. Син е на българския писател фантаст Любен Дилов (1927–2008). Завършва 32-ра гимназия в столицата и Факултета по журналистика на Софийския университет „Климент Охридски".

Той е един от създателите на "Ку-ку", след което продължава да работи с екипа му в „Каналето", „Хъшове", „Шоуто на Слави". Освен че е съдружник със Слави Трифонов в продуцентската компания, която прави част от предаванията - "ТриВоДи" (абревиатура на собствениците Трифонов, Воденичаров, Дилов), той е и техен основен двигател.

След 2001 г. Дилов-син навлиза в политиката с движение "Гергьовден", сред чиито създатели е, а през 2003 г. става и негов председател.

От 11 август 2010 г. е главен редактор на българското издание на италианското списание „L'Europeo" и досега продължава да го издава. Разведен е, има три деца.

Мария Павлова - министър на правосъдието

Тя беше министър в две служебни правителства, такава е и в сегашното с премиер Димитър Главчев.

Мария Павлова е родена в Пловдив през 1971 г.  Завършила е средното си образование в родния си град през 1990 г. После завършва право в Пловдивския университет. В периода 1998 - 2006 г. е следовател в Столичната следствена служба. Между 2006 и 2012 г. е прокурор в Софийската районна прокуратура. От 2012 г. е следовател в Националната следствена служба. През 2016 г. е избрана за член на Комисията по атестирането и конкурсите към Прокурорската колегия на ВСС.

Била е служебен министър в служебното правителство  на Огнян Герджиков и зам.-министър на правосъдието в служебните правителства в предишните три години. В края на юни м. г. и. ф. главен прокурор Борислав Сарафов я предложи за своя заместничка. Като служебен министър Павлова удължи срока на общественото обсъждане на Закона за съдебната власт и организира дискусия с магистрати. Също така при нея беше довършен новият затвор в Самораново.

Георги Гвоздейков - министър на транспорта

Гвоздейков ще бъде за трети път министър на транспорта, ако кабинетът „Росен Желязков" бъде гласуван в парламента, за втори път в редовен кабинет и един път в служебен, при това без да е напускал министерското кресло нито за един ден и в трите мандата.

Той е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника и технологии", „Проектиране на летателни апарати" във ВВВУ „Георги Бенковски" Долна Митрополия.

Присъединява се към „Продължаваме Промяната" с кауза за въвеждане на иновативни политики в областта на въздухоплаването и планиране на стратегии за интегриране на устойчиви, безопасни и екологични транспортни решения, съответстващи на нуждите на обществото и бизнеса.

Георги Гвоздейков участва активно в създаването на първата система за спешна медицинска помощ по въздух в България. Заместник-председател е на Комисията по транспорт в 47-ото Народно Събрание.

Докато се подготвяха изборите за настоящия 50-и парламент Георги Гвоздейков оглави щаба за провеждане на изборите, като този факт, както и изобщо оставането му на поста като служебен министър в правителството на Димитър Главчев доведе до отлъчването му от ПП-ДБ.

Ивелина Василева - министър на околната среда е водите

Бившият зам.-министър на ГЕРБ в съответния ресор е предложена сега за министър в кабинета на Росен Желязков.

Ивелина Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г. завършва Английска Езикова Гимназия „Гео Милев" в Бургас. През 1993 г. се дипломира като магистър по специалността „Английска филология" в Софийския Университет „Св. Климент Охридски".

Специализирала е „Управление на Проекти" в Институт за управление на проекти в град Карлсберг, Швеция, (1999). През 2006 г. получава следдипломна квалификация по Отчетност, контрол и анализ на фирмената дейност от Стопанска Академия „Д.А. Ценов" в Свищов.

През 2007 г. е на стаж в Европейския парламент в Страсбург - обучение по парламентарна работа: правила и процедури; работа на парламентарни комисии; връзки с обществеността. 2007 г. получава следдипломна професионална квалификация по „Подготовка, разработване и управление на проекти, финансирани от Европейския съюз" в УНСС

Професионалния си път започва през 1992 г. като стажант в „Консорциум Прагма". През 1995-1997 г. работи в „Ериксон Телекъмюникейшънс България" ЕООД като маркетингов сътрудник. 1992-1994 е асистент по проекта „Дивелъпмънт Алтърнативс Инкорпорейтед".

В периода 1997-2003 г. е регионален мениджър за Югоизточна България и акаунт мениджър за продажба на услуги в „Ериксон Телекъмюникейшънс България" ЕООД, Бургас. През 2004-2007 г. е директор на звеното за Управление на проекти в Бургас, след което е мениджър в Европейски информационен център в Бургас.

През 2012 г. е заместник-министър в Министерството на околната среда и водите.

Красен Кралев - министър на младежта и спорта

Бившият министър на младежта и спорта в две правителства на Борисов е предложен отново за поста.

Красен Кралев е роден на 2 януари 1967 г. във Варна. Завършва Медицинския университет във Варна, след това специализира глобален маркетинг и управление на политически кампании в университета на Южна Каролина (1990) и Асоциацията на националните рекламодатели на САЩ (1997). Той е експерт в областта на публичните комуникации.

Бивш лекоатлет, който се специлизира в бяганията на дълги разстояния.

През 1992 г., Кралев основава MAG Communications и до 2014 г. е член на Управителния съвет на дружеството. Два пъти е президент на "Черно море" (1998–2001 г. и 2003–2007 г.).

От ноември 2017 г. Красен Кралев представлява Европейския съюз като член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA).

През последните години се отдаде и на хобито си - рисуването. Неотдавна откри шестата си самостоятелна изложба.

Костадин Ангелов - министър на здравеопазването

Проф. Костадин Ангелов е номинацията на ГЕРБ-СДС за министър на здравеопазването. Той заемаше поста в третото правителство на Бойко Борисов. Депутат от Велико Търново от 45-ото НС насам.

Роден е на 7 юни 1977 г. в Нова Загора. Магистър по медицина и по обществено здраве и здравен мениджмънт от Медицинския университет в София. Хирург по специалност, има завършени курсове по хирургична онкология, по хепатобилиарна и панкреатична хирургия, както и курс по „Екстрахепатален хилусен холангиокарцином и рак на жлъчния мехур" в International School of Surgical Oncology of IASGO. От 2015 г. е и магистър по финанси от УНСС.

Професионалната му кариера започва през 2004 г. от Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна". Две години по-късно започва като хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Александровска", където работи и до днес, като е минал през няколко нива в йерархията на болницата до неин изпълнителен директор в годините между 2013 и 2020 г.

В годините между 2006 и 2011 г. е завеждащ Учебна дейност на Катедрата по хирургия, Медицински Университет - София. От 2016 г. до момента е член на Факултетния съвет на вуза, а до 2020 г. е бил член и на и на Академичния съвет на МУ. Има лекции по хирургия на студенти по медицина, студенти по дентална медицина, стажант лекари, обучение на специализанти и докторанти по хирургия. Научен ръководител на докторанти и специализанти.

От 2014 до 2020 г. е член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в България. Бил е секретар на Българското Хирургическо Дружество, както и главен редактор на сп. "Хирургия", Официален орган на БХД.

Красимир Вълчев - министър на образованието и науката

Красимир Вълчев е предложен за министър на образованието. Той заемаше поста в кабинета "Борисов 3" (2017-2021)

Роден е на 9 юни 1975 г. в София. Завършил е Икономическия университет във Варна и е магистър по публични финанси. Преминава обучение по „Бюджет и финансово управление" в университета „Дюк" – САЩ. През 2002 г. Вълчев започва работа в Министерството на финансите, като от 2003 до 2009 г. е експерт в дирекция „Държавни разходи". В по-голямата част от времето работи по изготвянето и изпълнението на държавния бюджет в частта му за образование.

От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието, младежта и науката. Има прекъсване на тази длъжност в периода от ноември 2013 г. до август 2014 г., когато е директор на дирекция „Бюджет и финанси" в Министерството на външните работи.

От април до май 2017 г. Красимир Вълчев е началник на отдел в дирекция „Финансиране на общините" в Министерството на финансите. А на 4 май 2017 г. е избран за министър на образованието в кабинета на ГЕРБ.

Вълчев е настоящ депутат. За първи път става народен представител в 45-ото Народно събрание. Бил е част от всички следващи парламенти досега.

Владимир Темелков - министър на електронното управление

Номинираният за министър на електронното управление Владимир Темелков е и най-високият от кандидатите - ръстът му е 2,05 м. В момента е действащ заместник-кмет на Пловдив по дигитализация, европейски проекти, образование и бизнесразвитие.

Завършил е информатика в Пловдивския университет и е специализирал бизнесинформатика. Преди да стане заместник-кмет от ГЕРБ, беше общински съветник от "Съюз за Пловдив" на Дани Каназирева.

Имал е бизнес в сферата на IT и оттам е натрупал милиони. Минава за един от най-богатите в местната власт на Пловдив. Компетенциите му са в IT сферата и близките му смятат, че ако стане министър, ще внедри иновациите и дигитализацията на национално ниво. Семеен е, с две деца.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай