Препитват и Атанасова за френските парашутисти

Препитват и Атанасова за френските парашутисти | StandartNews.com

Плевен. Червените депутати социалисти Румен Петков и Кирил Добрев ще препитват и здравната министърка Десислава Атанасова за мистериозните френски парашутисти.

На 16 октомври край село Коиловци се приземиха няколко чужденци, които местните хора взеха за крадци и пребиха. По-късно стана ясно от френските медии, че най-вероятно те са били техни разузнавачи. Вътрешният министър Цветан Цветанов обаче не даде повече светлина по случая. Затова и червеният депутат Румен Петков не спира с въпросите си.

Сега той настоява да стане ясно кой е заплатил за лечението на трима от командосите в плевенската университетска болница. Там те бяха приети след побоя от хората в Коиловци. Преди това обаче на мушката на Петков бяха и други министри.

Единият се забърка с Дунавската стратегия, защото видял, че Коиловци е близо до Дунав, трябваше да каже, че ще строят язовир, защото френскоговорещите барети носели водолазно оборудване, отбеляза Петков по адрес на министър Добрев. Твърденията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че непознатите били екстремни спортисти, пък той окачестви като обидни за България.

С изясняването на обстоятелствата около случая се ангажира евродепутатката Илияна Йотова, която внесе питане първо до Европейската комисия, а после и до правителството на Франция. В един от предишните си коментари Румен Петков допусна, че злополучното приземяване на зле говорещите френски парашутисти в нива край с. Коиловци може би е тренировка за бъдещо проникване на спецчасти в Сирия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай