Премиерът зарадва туристическия бранш

България има нужда от управление, което дава перспектива, категоричен бе Стефан Янев

Премиерът зарадва туристическия бранш | StandartNews.com

Премиерът Стефан Янев зарадва с добра новина туристическия бранш. Той е в Балчик за срещи с кмета  и областния управител на Добрич по въпроси, свързани със сезона, туризма, развитието на региона, възможностите на общината и какво е настроението на хората.

„Споделих с кмета, че има решение на правителството на Великобритания от понеделник да допусне туристи от Великобритания да пътуват по света във връзка с техните мерки. Това изглежда, че ще бъде добра новина за българския туризъм“, посочи Янев.

Той подчерта, че в битката с пандемията трябва да бъде търсен балансът между здравните мерки и тези в полза на туризма.

Не COVID кризата е най-големият проблем на българския туризъм, каза още премиерът Янев.

„Проблем е, защото не може да се разчита на предварителни заявки, на цикличност на пакетите, нощувките и т.н. Като всеки бранш, и туризмът си има свои проблеми. Ако трябва да бъдем по-обстойни, трябва да говорим с хората от бранша, защото те имат различни виждания за това как да се развива туризмът. Това е един бранш, който е предимно в частни ръце и е нормално тези виждания да се различават от гледна точка дори на регионално разположение – кой къде се намира и какъв вид туризъм развива“, допълни той.

България има нужда от управление, което дава перспектива, категоричен бе премиерът.

Той коментира и предложението на Янаки Стоилов за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

„Нека да видим как ще бъде мотивирано това искане. Запознат съм с тази част, която е сигналът на Бойко Рашков. Той има своите основания. Нека не влизам в правната тематика, в която юристите ще се произнесат как тези основания биха могли да бъдат придвижени в съответния законов ред”, каза Янев.

И допълни: „Нееднократно сме говорили за това и в българското общество има очакване за реформа в съдебната система, като тя трябва да бъде смислена. Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и българските граждани да бъдат спокойни”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай