Борисов шамароса АПИ заради софийските винетки

Думите му бяха провокирани от протестите на софиянци от населените места в рамките на общината, които подготвяха блокади на крайградски пътища заради искани винетки, с които да стигнат до столицата

Борисов шамароса АПИ заради софийските винетки | StandartNews.com

"Тук ли е шефът на АПИ? Защо ми правите номера, нали знаете колко бързо ще се разправя с вас?" С този въпрос на премиера Бойко Борисов започна редовното заседание на Министерския съвет“.

ВИЖ ОЩЕ: Няма глобени шофьори за липса на винетки в Столична община

Думите му бяха провокирани от протестите на софиянци от населените места в рамките на общината, които подготвяха блокади на крайградски пътища заради искани винетки, с които да стигнат до столицата.

ВИЖ ОЩЕ: Паргов: Столична община проспа темата с винетките

„Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя, или от съседните места? Репетирате дали ще ви оправя още днеска, или какво? Много бързо ще го оправя и до следобед, това ли искате да ви кажа? Още един път, ако ми направите така да се задъхам преди министерски съвет, ще бъде много критично за вас“, допълни министър-председателят.

ВИЖ ОЩЕ: Ето софийските пътища без винетки

Жители на крайни квартали и села в близост до София обявиха готовност за протестни действия, тъй като са им били наложени глоби за каране без винетка към домовете им. Столичният кмет Йорданка Фандъкова и премиерът Бойко Борисов бяха дали обещания, че пътищата ще останат за безплатно ползване. Въпреки това се оказа, че за пътищата за Банкя и Панчарево е наложително автомобилите да са снабдени с винетка.

„Нали знаеш колко бързо се разправям с вас? Как може да изкарвате хората за някаква пълна глупост? Как може от Банкя, от Нови Искър да плащат винетки? На изборите за София те гласуват ли за кмет на София? Репетирате колко бързо ще ви оправя ли? Сега отиваш и заставаш във всеки център на населено място около София,  заставаш на площада и викаш като глашатай – няма да има винетки. Викаш по три пъти. Ясно?“, каза Борисов на Терзийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай