Понеделник,

Премиерът с джипа: Провери магистрални мостове

От: Редактори -
A
A
A

Бойко Борисов направи поредна инспекция на пътностроителни дейности в страната. Премиерът отново подкара джипа, а заедно с него беше и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Борисов и Ненков провериха докъде вървят ремонтните дейности на моста на магистрала "Тракия" на 13 км. Ръководителят на обекта увери министър-председателя, че участъкът ще бъде пуснат в експлоатация на 1 юли.

По-късно днес премиерът Борисов ще открие икономически форум в Пловдив. На двудневното събитие заедно с него пристигат голяма част от министрите - вицето Томислав Дончев, на транспорта Росен Желязков, на външните работи Екатерина Захариева, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов.

В града под тепетата идва и еврокомисар Мария Габриел. Още на старта с лекция ще се включи и премиерът на Северна Македония Зоран Заев, както ПИК съобщи по-рано.

Заедно с Борисов и Нанков беше и вицепремиерът Томислав Данчев. Нанков обяви, че на 28 или 29 юни започва асфалтирането на мостовете, които се ремонтират. Зам.-регионалният министър, че и трите моста, които се правят в участъка ще бъдат готови за 1 юли.

Нанков добави, че веднага след като бъдат пуснати за движение трите моста, ще започне и долното им строене.

Борисов провери и третия мост на магистрала "Тракия", който в момента се ремонтира. Там вече асфалтът се полага. Нанков обясни, че остават още 10-ина такива съоръжения, които да се ремонтират на магистралите, а след това ще започне поетапно да се ремонтират и съоръженията на първокласните пътища.

"Когато пуснем движението, ще облечем колоните отдолу", обясни Борисов, а зам.-регионалният министър добави, че на "Хемус" има съоръжения в толкова лошо състояние, че инженерите не дават да се прави горно строене, преди да е направено долното.

Премиерът лично провери как вървят дейностите по приключването на ремонта на третия мост, а докато минаваха по новоасфалтирания път неговата пиарка Севделина Арнаудова се пошегува: "Г-н премиер, ще ни купувате нови обувки". "Аз ви купувам, ама на мен кой ще купи", попита с усмивка Борисов.

Министър-председателят попита работниците кога за последно е правен ремонт на съоръжението, а те му обясниха, че са правени козметични корекции през 2002 година. "Това са само хвърлени пари на вятъра, защото като не се направи целия мост, пак си тече", възмути се Борисов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички