Премиерът с джипа: Провери магистрални мостове

Бойко Борисов направи поредна инспекция на пътностроителни дейности в страната

Премиерът с джипа: Провери магистрални мостове | StandartNews.com

Бойко Борисов направи поредна инспекция на пътностроителни дейности в страната. Премиерът отново подкара джипа, а заедно с него беше и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Борисов и Ненков провериха докъде вървят ремонтните дейности на моста на магистрала "Тракия" на 13 км. Ръководителят на обекта увери министър-председателя, че участъкът ще бъде пуснат в експлоатация на 1 юли.

По-късно днес премиерът Борисов ще открие икономически форум в Пловдив. На двудневното събитие заедно с него пристигат голяма част от министрите - вицето Томислав Дончев, на транспорта Росен Желязков, на външните работи Екатерина Захариева, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов.

В града под тепетата идва и еврокомисар Мария Габриел. Още на старта с лекция ще се включи и премиерът на Северна Македония Зоран Заев, както ПИК съобщи по-рано.

Заедно с Борисов и Нанков беше и вицепремиерът Томислав Данчев. Нанков обяви, че на 28 или 29 юни започва асфалтирането на мостовете, които се ремонтират. Зам.-регионалният министър, че и трите моста, които се правят в участъка ще бъдат готови за 1 юли.

Нанков добави, че веднага след като бъдат пуснати за движение трите моста, ще започне и долното им строене.

Борисов провери и третия мост на магистрала "Тракия", който в момента се ремонтира. Там вече асфалтът се полага. Нанков обясни, че остават още 10-ина такива съоръжения, които да се ремонтират на магистралите, а след това ще започне поетапно да се ремонтират и съоръженията на първокласните пътища.

"Когато пуснем движението, ще облечем колоните отдолу", обясни Борисов, а зам.-регионалният министър добави, че на "Хемус" има съоръжения в толкова лошо състояние, че инженерите не дават да се прави горно строене, преди да е направено долното.

Премиерът лично провери как вървят дейностите по приключването на ремонта на третия мост, а докато минаваха по новоасфалтирания път неговата пиарка Севделина Арнаудова се пошегува: "Г-н премиер, ще ни купувате нови обувки". "Аз ви купувам, ама на мен кой ще купи", попита с усмивка Борисов.

Министър-председателят попита работниците кога за последно е правен ремонт на съоръжението, а те му обясниха, че са правени козметични корекции през 2002 година. "Това са само хвърлени пари на вятъра, защото като не се направи целия мост, пак си тече", възмути се Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай