Премиерът разкри кой губи от нови избори

Контрата ще бъде в партиите, смята Янев

Премиерът разкри кой губи от нови избори | StandartNews.com

При извънредни избори потърпевши ще бъдат партиите. Това коментира пред журналисти премиерът Стефан Янев след посещението си при българо-турската граница край Малко Търново. 

"Парламентарно представените партии и коалиции имат достатъчно опит, поле за действие, знаят си отговорността по отношение на хората, които са ги изпратили там и са гласували за тях.

Моите очаквания са да направят всичко необходимо. Очакванията на хората за промяна и нещо добро минава през гласуването за тези хора, които са в парламента.

Те трябва да направят това усилие. Ако не успеят и се стигне до извънредни избори потърпевши ще бъдат именно партиите, които в момента с разнопосочно говорене разочароват своите избиратели", посочи премиерът. 

Относно мигрантския натиск, Янев подчерта, че е направена необходимата организация и призова хората да бъдат спокойни. 

 „Направени са и планове за нарастване на усилията, за включване на допълнителни хора при необходимост - от армията, от други структури на МВР.

Засега такава необходимост няма. Българските граждани могат да бъдат спокойни, че нещата по отношение на охраната на държавната граница са в рамките на нормалното“, коментира той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай