Борисов: Нито съм в Евксиноград, нито с Гешев

Според него всеки има право на демонстрация, но не и да пречи на хората да се движат по пътищата и да блокира кръстовища

Борисов: Нито съм в Евксиноград, нито с Гешев | StandartNews.com

Премиерът отново се качи на джипа за пореднa обиколка днес. Той коментира днешните си обиколки на Балкански поток, "Хемус" и пречиствателната станция в Златни пясъци.

"Северното черноморие се пречиства на 100%. Само да се радват хората, младите да ходят на почивка, за бизнеса да има магистрали, за индустрията да има евтин газ. С 50% намалих цената на газа От десетилетия се чака пречиствателната станция в Златни пясъци. Не може да опровергаваме всяка лъжа", заяви премиерът и допълни, че е хубаво човек да почива, но те продължава. "Шофьор на тир да бях пак трябваше да имам почивка", пошегува се Борисов.

Борисов разкри, че току-що е разбрал за преднатата лъжа на триото, че е в Ексиновград заедно с главния прокурор, визирайки организаторите на протестите. "Като лъжат поне да има малко срам".

Борисов коментира и протести с молба. "Изключително съм тревожен от това, което МВР докладва. Не сме против стачките. Моля ви протестирайте, отидете и в "Бояна", ако искате, но не блокирарайте кръстовищата. Каквото искате правете, но оставете хората да работят. Другите граждани също имат права", призова Борисов и допълни, че не се обиждат от обидите, а те много обидчиви веднага, човек в частен разговор може да си говори каквото иска."Умолявам ви, нека си протестират по всички начини - да мятат яйца, домати, агнешки главички, пилешки бутчета, ако искат, да, не са доволни олигарсите, много пари се вкараха в бюджета. Ако искате запалете къщата в "Бояна", но оставете кръстовищата", обяви Борисов и допълни, че в кризата в момента фиксалния резерв е близо 10 млрд. лв. "Това значи пестеливи и добри стопани", изтъкна министър-председателят и добави, че има избори и там се изразява демокрацията.

"Мерките са ни много бързи всеобхватни. Дал съм да се сметне колко ще ни струва за всички деца да има детски градини", разкри Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай