Петък,

Премиерът иска медицински щаб за вируса

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Министър-председателят Бойко Борисов обсъжда мерките за борба с коронавируса и нови идеи за тях с представители на медицинските среди, предаде novini.bg.

Премиерът предлага събиране на представителен медицински щаб от широк спектър специалисти. 

"В тази битка трябва да сме партньори. Ако не сме единни и не мислим единно и не сме сплотени, няма да се справим. Ако прибавим и създаване на един експертен медицински съвет, когато започнем да се катерим по ниското плато да дадем оръжие на медиците да се справят. Аз мисля, че нашия народ заслужава цялата ни мощ и цялото ни професионално ангажиране", коментира Борисов.

"Така ще имаме още една възможност това, което произвеждаме да го дадем на първата линия, медицински работници, полицаи, пожарникари, дето се вика и ние сме тук. Допълнителен мозъчен тръст, когато седнем с министрите колко и как да отпускаме в тази ситуация за колко време", отчете премиерът.

"Щабът е подчинен на правителството, съветът също ще е подчинен на правителството и да даваме най-доброто като предложение. Щабът е от 6 човека и те нямат възможност да правят всичко. Идеята е да се събере мозъчен тръст, който да може с по-широка визия да мисли планово", коментира още той.

Предложението е медицинският съвет да се явява два пъти седмично, за да отговаря на журналистически въпроси, а Борисов допълни, че трябва първи да научава за грешките при предприетите мерки.

Томислав Дончев поясни, че няма утвърдена практика за това как точно да се справим. А Борисов заяви, че мерките ще бъдат надградени с този съвет с анализи на това, което се случва у нас, така и в другите страни.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички