Премиерът: Строим пътищата, които сме обещали

Премиерът: Строим пътищата, които сме обещали | StandartNews.com

"Преди няколко седмици по всички новинарски емисии се излъчваха репортажи с протестиращи хора от Димово за лошото качество на пътищата им. Строим пътищата, които сме обещали, и продължаваме и с ремонтите на други пътища от региона, средствата за които бяха осигурени с две правителствени постановления от пролетта на тази година". Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук и публикува снимки от посещението си в Северозападна България.

"Подобряването на състоянието на някои от трасетата ще допринесе за извеждане на транзитния трафик извън населените места по Е-79, с което ще се повиши безопасността на населението в тях. Проектна готовност има за участъците Видин – Монтана, Монтана – Враца и Мездра – Ботевград, като последните два е предвидено да бъдат изградени по ново трасе", обяснява Борисов.

"В рамките на постановлението на правителството от месец май тази година бяха осигурени и 6 млн. лв. за превантивен ремонт на около 8 км път при изхода на Враца в посока Видин. Разгледахме и храма „Свети Дух" в Монтана, за който правителството отпусна 1 млн. лв. за ремонт заедно с някои улици", изтъква премиерът.

По-рано днес министър-председателят коментира подробности около продажбата на реактора за АЕЦ "Белене". Повече подробности четете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай