Премиерът: Продължаваме да доставяме газ на договорените цени

Премиерът: Продължаваме да доставяме газ на договорените цени | StandartNews.com

Към този момент можем да гарантираме на българските граждани, че вече през системата на „Булгартрангаз", който е доставчик към „Булгаргаз" ще продължим да им доставяме газ на цените, които са договорени с тях. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет.

„Истински се надяваме на коректност от страна на „Овергаз" към всички тези хора, които сега са на работните си места да не ни поставят в извънредна ситуация", посочи още той.

Изрично сме подчертали, че ние с руската страна нямаме проблем, категоричен бе премиерът. „Те си подават ритмично и ни отговориха, че и повече количества газ могат да доставят. Упълномощил съм Георги Гегов да говори с тях и, ако може да постигнем на високо ниво, докато всички тези неразбории с доставчика станат ясни, да спестим тези 10% отгоре върху цената. В противен случай трябва веднага да започнем да теглим от Чирен, имаме големи количества, за да компенсираме в следващите 10 дни. Сега е няколко часа преди нова година, нормалните хора вече са седнали на масите си и чакат да посрещнат Новата година. Смятайте колко хора сме ангажирали и дали е коректно в 18.30 да подписват договор? Очаквам вашите анализи в този случай и към руска страна да проявят разбиране към нас така", заяви министър-председателят", каза още той.

По-рано бе решено, че "Булгаргаз" поема задълженията на "Овергаз" към абонатите за 1 месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай