Премиерът: Кабинетът продължава борбата с безработицата

Премиерът: Кабинетът продължава борбата с безработицата | StandartNews.com

София. "Големият приоритет пред кабинета остава борбата с безработицата, но резултатите не могат да се очакват за една година". Това каза министър-председателят Пламен Орешарски в интервю за радио К2.

„Дори перфектни мерки да вземем, трябва бизнесът да инвестира. А ние трябва да осигурим освен всичко друго, и стабилност. Засега не се справяме като общество", продължи той.

В много сфери трябва да бъдат направени промени, от тях образованието на първо място, посочи премиерът. Трябва да се постигне качество във висшето образование и модернизиране на спешната помощ, добави Орешарски.

В другите сфери е необходима спешна рационализация на звената в администрацията, както и електронизация на услугите, категоричен бе премиерът.

Енергийните проекти в България ще допринесат не само за разкриване на работни места, но и за стабилността на енергийната ни система и важността на страната ни като разпределителен център, каза Орешарски.

„Нашето общество отдавна е направило избора си – ние сме евроатлантическа страна. Не обвързвайте икономиката и ориентацията към евроатлантическите структури. Това са различни неща", подчерта премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай