Премиерът иска Черно море като демилитаризирана зона

Премиерът иска Черно море като демилитаризирана зона | StandartNews.com

„Черно море да бъде обявено за демилитаризирана зона – без военни, без кораби, без подводници". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора.

„Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо. Затова много пък по-умни и по-мъдри от мен преди векове са казали, че добра война няма – по-добре лош мир", допълни още премиерът, цитиран от бТВ.

Черно море е зона, където се очаква да се добива газ и където всички държави имат туризъм, смята той. „Какво ще ни донесат ракети, кораби и подводници за благосъстоянието на народите ни?", попита Борисов.

Българската делегация на срещата на НАТО във Варшава има концепция, приета от правителството и не очаква натиск за промяна в позицията, стана ясно от думите на министър-председателя.

Няма голям натиск на бежанци на българската граница, изтъкна Борисов и увери, че до края на годината ще има решение за влизането на България в Шенген. Реалността е такава, че страната ни вече е част от Шенген, смята той.

По-рано днес Бойко Борисов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха регионален център за управление на отпадъците в Стара Загора. Повече четете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай