Председателят на КФН е на работна визита в Израел

Председателят на КФН е на работна визита в Израел | StandartNews.com

Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев е на работно посещение в Израел. Там той се е срещнал с министър-председателя на страната Бенямин Нетаняху. По време на срещата двамата са обсъдили възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на икономиката, финансите и инвестициите. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията за финансов надзор (КФН).

Мавродиев е акцентирал пред премиера Нетаняху върху предимствата на България за израелските инвестиции като финансовата стабилност, ниските данъци и директния достъп до европейския пазар. Отношенията между България и Израел са традиционно добри, което може да бъде стимул за още по-интензивни и взаимоизгодни икономически контакти, стана ясно от разговора между двамата.

По време на работната си визита Стоян Мавродиев се е включил в престижната конференция Go4Europe. Тя събира ключови лидери от политическия и бизнес сектор, обясниха от КФН. Акцент в нея са различните възможности за задълбочаване на партньорството между Европа и Израел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай