Правят ли насила Николов премиер? Отговорът

Това ще стане вероятно на утрешното заседание

Правят ли насила Николов премиер? Отговорът | StandartNews.com

Народното събрание ще гласува решение по казуса с номинирания за премиер Пламен Николов, който оттегли кандидатурата си по лични причини, съобщи адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ след второто за деня заседание на председателския съвет в Народното събрание, предаде БНР..

В него е взела участие и Емилия Друмева - юридически секретар на президента, която също е изразила становището, че именно парламентът трябва да се произнесе.

„Актът на президента е краен, стабилен, и оттук нататък топката е при нас. Това е нашият мач и ние не можем да избягаме от отговорността да направим това, което трябва да направи НС, за да финализира процедурата. Имайте предвид, че този прецедент трябва да бъде изигран изключително внимателно, той затова е прецедент. Защото той създава ново право“, заяви Хаджигенов.

На въпрос дали решението е взето единодушно на председателския съвет, Хаджигенов отговори, че е имало и различно мнение:

„Има такъв народ“ се притесняваха силно, че събранието може да гласува против и да не приеме оставката на премиера и да го направи насила премиер, което е в рамките на забавното, но това пък изцяло е по тяхната част“.

Най-вероятно точката ще бъде първа в утрешната програма на парламента, уточни още депутатът от ИБГНИ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай