Позицията на ДПС за машинния вот не е променена

Готови сме за дебати за машинно отчитане на хартиено гласуване, каза Хамид Хамид

Позицията на ДПС за машинния вот не е променена | StandartNews.com

Не сме си променили мнението относно машинното гласуване напротив, поддържаме го като едно от средствата за постигане на целта, която сме си поставили. Става въпрос за минимализиране на субективния фактор при отчитане на резултатите в изборния процес. Това каза Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на ДПС в предаването "Офанзива" с Любо Огнянов ПО Канал 3. Не е тайна, че най-големите проблеми, най-големите нарушения са при отчитане на резултатите в секционните избирателни комисии, припомни Хамид.

"Единият вариант е за пълно въвеждане на машинното гласуване. Другият вариант е въвеждане на машинно отчитане на хартиените бюлетини. Ние сме се спрели на машинното гласуване, но сме готови да водим дебати за машинно отчитане на хартиено гласуване. Представете си, че си подавате фиша за спортния тотализатор", уточни Хамид.

Официални разговори с ГЕРБ за машинното гласуване не сме провеждали. Ние бихме подкрепили идея да спасим предстоящите местни избори, чрез отлагане. Но това не е отмяна на машинното гласуване, а по-скоро да търсим варианти да не повторим предишни грешки, които се получиха на европейските избори, допълни той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай