Пожарът в БСП се разраства! Опасност за събора на Бузлуджа

В момента в редиците на БСП се наблюдава реваншизъм и желание за отмъщение

Пожарът в БСП се разраства! Опасност за събора на Бузлуджа | StandartNews.com

Източник: бТВ

Призив към социалистите масово да издигат Корнелия Нинова за председател отправи в интервю за бТВ Георги Свиленски от БСП. Според него у редовите членове на партията има голяма огорчение и много от тях дори няма да отидат на традиционния събор на Бузлуджа.

Нинова подаде оставка на 11 юни, две дни след парламентарните избори, заради лошите резултати на партията. Контролната комисия на партията реши по-късно, че Нинова няма право да се кандидатира за лидер отново, защото вече има два мандата.

Свиленски смята, че това решение на комисията е в противоречие с устава на партията, защото вторият мандат на Корнелия Нинова е непълен, тя е встъпила в длъжност на 12 септември 2020 г.

„След подадената оставка от Корнелия Нинова се появиха едни амбиции, едни желания, на едни хора, които бяха покрай нея – от лявата и от дясната страна на всяко Изпълнително бюро“, коментира Свиленски.

По думите му в момента в редиците на БСП се наблюдава реваншизъм и желание за отмъщение.

„Тези хора подготвяха решенията, подготвяха предизборните програми, правеха политиките, представяха ги на парламентарната група. Изведнъж само Нинова се оказа виновна, а тези хора си разпределиха постовете и сега се титулуват новото ръководство“, каза още представителят на БСП.

Той наблюдава как най-големите критици на действията на президента Румен Радев – Борислав Гуцанов и Александър Симов, сега определят като грешка конфликта между БСП и Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай