Последен ден работа в парламента преди ваканцията

Председателят на НС Цвета Караянчева ще участва в тържествена церемония в Стара Загора

Последен ден работа в парламента преди ваканцията | StandartNews.com

В последния работен ден преди лятната ваканция, парламентът ще приеме окончателно промените в Закона за физическото възпитание и спорта, с които се разширява кръгът на спортистите, които получават награди за постигнати високи спортни резултати. Това се налага, тъй като призово класиране, дори когато спортистът не е спечелил медал, представлява значим успех за българските спортисти. Ще бъдат изравнени правата на децата на починалите олимпийски медалисти да получат месечна парична помощ.

Депутатите ще приемат и промените в Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори. Така ще се осигури прозрачност в извършвания от държавата контрол върху дейностите с химически вещества.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък ще участва в тържествената церемония в Стара Загора, с която ще бъдат отбелязани 142 години от боевете за защитата на града.

Паметната вечер "Възхвала за Стара Загора" ще започне от 20:30 часа пред Мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора", където Караянчева ще приеме рапорта на командващия представителните гвардейски роти и ще произнесе слово по повод героичните събития.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай