Посланик Херо Мустафа посети южната ни граница

Тя подчерта ангажимента на САЩ за партньорство и сътрудничество по границите

Посланик Херо Мустафа посети южната ни граница | StandartNews.com

Американската посланичка в България Херо Мустафа посети тази сутрин южната граница на Република България, за да подчертае ангажимента на САЩ към партньорството и сътрудничеството с България за укрепване на граничната сигурност. Това съобщиха от посолството на САЩ в София.

ГКПП „Капитан Андреево“ е най-натовареният в Европа. Съединените щати подкрепят усилията на българските власти за гарантиране на сигурността  на българската граница, която е и външна граница на ЕС. САЩ и България са отлични партньори и си сътрудничат усилено по отношение на сигурността на границите.

Днес посланик Мустафа посети ГКПП  “Капитан Андреево”, зелената граница на Република България и Тристранния съвместен контактен център за полицейско и митническо сътрудничество (съвместен център  между България, Гърция, Турция, разположен на ГКПП „Капитан Андреево”).

Посланик Мустафа и Дъглас Екхард, аташе от Службата за митническа и гранична охрана на САЩ към Департамента за вътрешна сигурност на САЩ се срещнаха с главен комисар Ивайло Иванов, главен секретар на Министерството на вътрешните работи, главен комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция "Гранична полиция"  и с комисар Деян Моллов, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Елхово. Те обсъдиха текущото сътрудничество и партньорство между американското посолство в София, Министерството на вътрешната сигурност на САЩ,  Службата за митническа и гранична охрана на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ и Министерството на вътрешните работи на Република България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай