Порожанов дал на прокуратурата над 500 сигнала

По думите му няма липса на контрол и всеки сигнал се проверява

Порожанов дал на прокуратурата над 500 сигнала | StandartNews.com

Дали сме на прокуратурата над 500 сигнала, включително за къщи за гости. Това обяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия земеделският министър Румен Порожанов. По думите му няма липса на контрол и всеки сигнал се проверява.

„Фонд „Земеделие” си е свършил работата. Той е направил всички „чекове”,  от гледна точка на изискванията за риск, анализ и проверка. Дори са завишени проверките по къщите за гости,“ каза Румен Порожанов. „Няма сигнал, който да е подаден. А ние не случайно качихме всички къщи за гости на страницата на фонд „Земеделие”, обясни той.

Земеделският министър обеща, че ако все пак публичният списък с всички къщи за гости не е на сайта, до края на деня ще бъде качен.

По думите му към 2018 г. 32 къщи за гости са с искане за пълно възстановяване на парите, а 62 – с допълнителни констатации за непълно изпълнение на бизнес плана.

„В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предназначение на обекти, финансирани по програмата”, обясни министърът. По думите му се искат около 10 милиона.

„Имало е проверки, много над изискуемите. За всеки сигнал, който е получен, незабавно се организира проверка. Няма липса на контрол”, заяви Порожанов.

„Имаме страшно много къщи за гости, които функционират”, допълни министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай