Поптодорова: F-16 си заслужава парите

Това е най-подходящият самолет за нашата държава, каза вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия договор

Поптодорова: F-16 си заслужава парите | StandartNews.com

Като пряк участник в разговорите за F-16, мога да кажа, че не е имало никакво колебание, че това е най-подходящият самолет за нашата държава. Това което получаваме си заслужава парите, това е цена съпоставима на цената, която плаща Словакия. Трябва да подчертаем, че това е началото на една дълга процедура, изграждане на едно ново качество на ВВС. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия договор и бивш посланик на България в САЩ.

"Самолетната сага върви от 15 години. Ползите от сключването на договора със САЩ за новите изтребители за армията ни са в това, че след дългогодишни опити да направим стратегическа покупка в НАТО, това най-сетне ще се случи", заяви Поптодорова.

"Така, толкова години по-късно, реално доказваме къде сме в сложната геополитическа обстановка. Това означава съвместимост на нашата авиация с авиацията на останалите страни членки на НАТО, означава да попаднеш към една друга страна, към която досега само номинално си принадлежал", допълни тя.

Соред Поптодорова атаките срещу сделката не тръгват от прагматични съображения, а само от това, че става въпрос за самолети от САЩ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай