Поправките за НСО блокирани. Охраната на Борисов остава

Липса на кворум провали заседанието на парламентарна комисия

Поправките за НСО блокирани. Охраната на Борисов остава | StandartNews.com

Поправките в закона за НСО, с които охраната на Бойко Борисов, Цвета Караянчева и Иван Гешев пада, бяха блокирани, след като липса на кворум провали заседанието на парламентарната комисия за контрол на службите.

В залата на комисията в 11.00 часа се явиха само депутатите от "Има такъв народ", "Демократична България" и от БСП. Председателят на комисията Светлин Стоянов  от („Има такъв народ”) видя в отсъствието на останалите групи  „защита на интересите на бившият премиер, на главния прокурор и на президента”.

„Отмених заседанието на комисията поради липса на кворум. Не дойдоха от ГЕРБ, ДПС и "Изправи се БГ! Ние идваме", заяви Стоянов.

„Основният двигател да се стигне дотук съм аз. По-скоро в движение е коментирал другите”, заяви в отговор зам.-председателят на "Изправи се. БГ! Ние идваме" Николай Хаджигенов.

Той  твърди, че е предупредил председателя за закъснението си. Което се дължало на факта, че в същия момент е бил на друга комисия. „Тук няма под вола теле”, подчерта Хаджигенов.

Промените в закона за НСО рязко ограничават кръга на охранявани лица само до тримата големи – президент, премиер и председател на парламента. С тях без държавна охрана остават бившите премиери и председатели на НС, главния прокурор, министрите, президентската администрация, първата дама, кмета на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай