Попова: Президентската институция не определя кой трябва да си подаде оставката

Попова: Президентската институция не определя кой трябва да си подаде оставката | StandartNews.com

Велико Търново. Президентската институция не взема страна в политическите спорове и не определя кой трябва да си подаде оставката, каза вицепрезидентът Маргарита Попова и не коментира отхвърления вот на недоверие срещу кабинета Орешарски и призивите за предсрочни парламентарни избори.

Всички парламентарни и извънпарламентарни партии трябва да работят за родината и за българския народ, каза тя при посещението си в град Павликени. Според вицепрезидента много от българските политици влизат в политиката с неясна мотивация, а тя не можела да бъде друга освен България. „Крайно време е политическите водачи да определят кой е националният интерес в момента, от какво има нужда народът и кои са приоритетните задачи за България в национален и европейски план", смята Маргарита Попова.

"За разлика от други политици от една година и половина аз говоря едно и също нещо, трябва да работим за България, каузата трябва да бъде родината ни и българският народ. Всички политически вождове и водачи трябва да се съберат на едно място, крайно време е. Да седнат на масата в парламента и да си кажем всички заедно кои са задачите, които са приоритет за държавата ни в момента, от какво българският народ има най голяма нужда." каза тя.
В Павликени Маргарита Попова откри националния фестивал "Като звездите", в който участват над 300 талантливи деца от социални домове в страната. Преди това тя посети Историческият музей в града, където разгледа няколко експозиции. Сред експонати, пред които Попова се спря, беше уникалният стенопис на Матей Преображенски "Вечният календар" от 1870 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай