Попова иска да запази президентската институция цяла

Попова иска да запази президентската институция цяла | StandartNews.com

София. Трябва да продължаваме да говорим за единение, за чисти човешки отношения. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова пред Нова тв.

"Не може и няма как да се говори за разединение в президентската институция. На мен ми се иска, когато има опасност за институцията, когато има опасност да се отклоним от предвидените рамки, да имам правото да се обаждам, за да съхраним президентската институция", продължи вицепрезидентът.

Ние сме избрани в една листа, влезли сме заедно и заедно трябва да излезем, каза още Попова. И уточни, че в тяхната президентска двойка нещата са по-различни от преди. „Влезли сме заедно и заедно трябва да излезем и така ще бъде", продължи тя. 

Вицепрезидентът се избира не за да му се превъзложат правомощия от президента. Конституционните законодатели много мъдро са направили, когато са определили правомощията. Президентът ще си остане нашият президент. Това отговори Попова на въпрос дали тя може да заеме президентския пост.

Когато видя, че конституцията се нарушава или има опасност да се излезе от конституционните изисквания, аз предпочитам да се обадя, да кажа, подчерта вицепрезидентът. Ние двамата си говорим нормално, каза още Маргарита Попова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай