Политолози: Изборите ще бъдат оспорени

Най-големият печеливш от протестите - партията на Слави Трифонов

Политолози: Изборите ще бъдат оспорени | StandartNews.com

 

Очаквам резултатите от изборите да бъдат оспорени и от двете страни. Това заяви социологът Първан Симеонов по БНТ. Според него и двете големи партии потъват, но най-потърпевша е ГЕРБ.

Не виждам БСП да расте, но възможно е ГЕРБ да слезе под партията на социалистите. Дори и да е първа политическа сила, партията на Борисов може да остане в опозиция и да изчака хората да се спомнят за хубавите неща, които са направили докато са били на власт.

Печеливша от протестите е само извънпарламентарната опозиция и особено партията на Слави Трифонов, смята политологът Димитър Ганев.

Той коментира сиутацията в БСП като заяви, че има два нови моменти. Първият е, че социалистите отидоха до урните и ясно показаха, че не искат разделение в партията, а вторият е – че  остана само един човек на вътрешнопартийната опозиция и това е Кирил Добрев. 4 са ярките лица в столетницата – Корнелия Нинова, Крум Зарков, Калоян Паргов и Кирил Добрев, смята Ганев. Според него процесът по трансформация на партията вече е завършил и в следващите 6 месеца че видим как ще се представи тази променена БСП на изборите.

За първи път виждаме сини, червени и популисти да са заедно - срещу ГЕРБ. Това обаче не е коалиция, а синхронизация, уточни той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай